Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλ. Κρήτης: Αύξηση 29% στα κέρδη προ φόρων ομίλου

Αύξηση 29% στον όμιλο και 9% στην εταιρία παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων της Πλαστικά Κρήτης το εξάμηνο του 2005. Στα 11-12 εκατ. ευρώ εκτιμά η εταιρία ότι θα διαμορφωθούν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων για το 2005, υπερβαίνοντας τις αρχικές της προβλέψεις.

Πλ. Κρήτης: Αύξηση 29% στα κέρδη προ φόρων ομίλου
Αύξηση 29% στον όμιλο 9% στην εταιρία παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων της Πλαστικά Κρήτης το α’ εξάμηνο του 2005, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004 και με βάση τα ΔΛΠ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στα 38 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Πλαστικά Κρήτης το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι 34,9 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 9%.

Επιπλέον, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2004, σημειώνοντας αύξηση 29%.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στη βελτίωση των μεγεθών συνέβαλε τόσο η μητρική εταιρία, που είχε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 5% και αύξηση κερδών κατά 9%, όσο και οι θυγατρικές εταιρίες του εξωτερικού, που όλες ανεξαίρετα βελτίωσαν τα αποτελέσματά τους, με πιο σημαντική αυτή της θυγατρικής στην Κίνα, που αύξησε θεαματικά τις πωλήσεις της και πέρασε ήδη στην κερδοφορία.

Παράλληλα, τονίζεται, ότι η συνεισφορά του αιολικού πάρκου της εταιρίας, του οποίου από τον Ιούλιο αναβαθμίστηκε η ισχύς από 7 σε 12 MW κι έτσι αναμένεται να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στα αποτελέσματα κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου και την πορεία των εργασιών της από τον Ιούνιο έως σήμερα, η εταιρία θεωρεί ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα φθάσει τα 87-88 εκατ. ευρώ και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τα 11-12 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις αρχικές της προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v