Σχεδιάζεται η είσοδος Lavipharm Corp σε LSE-Nasdaq

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Lavipharm Corp. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή στον Nasdaq, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Lavipharm Αθ. Λαβίδας κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Σχεδιάζεται η είσοδος Lavipharm Corp σε LSE-Nasdaq
της Μαρίσης Μπαλιούση

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Lavipharm Corp. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή στον Nasdaq, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Lavipharm Αθ. Λαβίδας κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε, βρίσκεται σε εξέλιξη το private placement για τη διάθεση του περίπου 10% της Lavipharm Corp, το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου τα 6,5 εκατ. δολάρια, έναντι συνόλου 10 εκατ. δολαρίων, που έπονται για να ολοκληρωθεί το placement.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαβίδας το private placement κρίθηκε απαραίτητο από τους συμβούλους της εταιρίας (δεδομένου ότι ο βασικός μέτοχος ήταν μόνο ένας) προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Lavipharm Corp σε ένα από τα δυο χρηματιστήρια.

Ωστόσο, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εισόδου της Lavipharm Corp σε ένα από τα δύο χρηματιστήρια, βασική προϋπόθεση είναι η εταιρία να λάβει την τελική έγκριση από τον FDA για το διαδερμικό φάρμακο.

Ο κ. Λαβίδας δηλώνει αισιόδοξος για την τελική έγκριση από τον FDA, ενώ χωρίς να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα ανέφερε πως με βάση το νομικό τμήμα της εταιρίας βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται σύντομα.

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του ομίλου Lavipharm έκανε αναφορά στη φημολογία που έχει επικρατήσει για καθυστερήσεις στην τελική έγκριση του διαδερμικού φαρμάκου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε έχουν περάσει 20 μήνες από την ημερομηνία που κατατέθηκε ο φάκελος στον FDA, επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος έγκρισης – με βάση στατιστικά στοιχεία – των φαρμάκων γενικότερα από τον Αμερικανικό Οργανισμό είναι 21,7 μήνες.

Το νέο διαδερμικό φάρμακο πάντως (για τον πόνο καρδιοπαθών, νεφροπαθών κ.α.) αφορά μια αγορά ύψους 1,6 δισ. δολαρίων (στην Αμερική), ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λαβίδας ήδη έχουν κλειστεί παραγγελίες 15 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα η εταιρία έχει λάβει και το ποσό των 6 εκατ. δολαρίων για την εμπορική του διανομή.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από την στιγμή που ο FDA θα δώσει την έγκριση η παραγωγική διαδικασία θα διαρκέσει 2 – 3 μήνες προτού το φάρμακο κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η εταιρία έχει ήδη καταθέσει τον φάκελο του φαρμάκου προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στην αγορά του Καναδά.

Η συνολική επένδυση στην αμερικανική αγορά υπολογίζεται σε περίπου 110 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων ποσό περίπου 80 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι προήλθε από την ελληνική μητρική.

Σημειώνεται πως η επένδυση δεν αφορά μόνο το διαδερμικό φάρμακο για το οποίο αναμένεται έγκριση, αλλά και περίπου 7 ακόμα σκευάσματα τα οποία η εταιρία θα αναπτύξει στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v