Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΕΚΑ: Από 1/7 ξεκινά η λειτουργία της Deltagro

Την 1η Ιουλίου αναμένεται το ντεμπούτο της Deltagro μετά την υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης που υπέγραψαν στις 18/6 οι ΚΡΕΚΑ (συμμετοχή 25%), Sicarev (70%) και CAPV (5%). Για το β’ εξάμηνο του 2002 η Deltagro αναμένει τζίρο 35 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 146 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Από 1/7 ξεκινά η λειτουργία της Deltagro
Στην υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης της εταιρίας Deltagro προχώρησαν την Τρίτη 18 Ιουνίου η ΚΡΕΚΑ και οι συνεταιριστικές εταιρίες Sicarev και CAPV.

Το ποσοστό συμμετοχής της ΚΡΕΚΑ στην Deltagro ανέρχεται σε 25%, της Sicarev σε 70% και της CAPV σε 5%. Το μετοχικό κεφάλαιο της νεοϊδρυθείσας εταιρίας ανέρχεται σε 2,75 εκατ. ευρώ.

Η έναρξη λειτουργίας της Deltagro έχει προγραμματιστεί την 1η Ιουλίου και ο κύκλος εργασιών για το β΄ εξάμηνο του 2002 προβλέπεται να ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 στα 146 εκατ. ευρώ.

Αντικείμενο της Deltagro είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στην γενετική των μόσχων, η μεταφορά τεχνογνωσίας στη διασφάλιση της ποιότητας στην παραγωγή κρέατος και οι εξαγωγές ζώντων ζώων (βοοειδή).

Σκοπός για την ίδρυση της νέας εταιρίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΡΕΚΑ, είναι να αποκτηθεί ένα δίκτυο διανομής για τις βαλκανικές χώρες και για την Τουρκία το οποίο θα διαχειρίζεται η ΚΡΕΚΑ.

Σημειώνεται, ότι οι εξαγωγές των ζώντων ζώων που πραγματοποιούνται σήμερα από την Sicarev σε Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ολλανδία θα πραγματοποιούνται μέσω της Deltagro.

Μέσω της νέας εταιρίας, όπως επίσης επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εισηγμένη αποκτά όχι μόνο επάρκεια ζώντων ζώων, αλλά και τεχνογνωσία στην ποιοτική παραγωγή του μοσχαρίσιου κρέατος όπου και δραστηριοποιείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v