Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλ. Κρήτης: Αναμένει αύξηση 49% σε κέρδη προ φόρων

Στα 12,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Πλαστικά Κρήτης για τη χρήση 2005 έναντι 8,4 εκατ. ευρώ το 2004, σημειώνοντας αύξηση 49%. Για το 2006 η εταιρία αναμένει συνέχιση της καλής πορείας, τόσο της μητρικής όσο και των θυγατρικών στη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία και την Κίνα.

Πλ. Κρήτης: Αναμένει αύξηση 49% σε κέρδη προ φόρων
Στα 12,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Πλαστικά Κρήτης για τη χρήση 2005 έναντι 8,4 εκατ. ευρώ το 2004, σημειώνοντας αύξηση 49%. Η μητρική εταιρία πραγματοποίησε κέρδη 10,2 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. το 2004 (αύξηση 34%).

Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε σε 71 εκατ. ευρώ (αύξηση 11%) ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφθασε τα 93 εκατ. ευρώ (αύξηση 17%).

Η εταιρία θα δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις του δωδεκαμήνου στις 31 Μαρτίου 2006.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία και τις θυγατρικές της αγορές τριών ακινήτων:

Ειδικότερα, από τη θυγατρική εταιρία στην Πολωνία το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η μονάδα παραγωγής της, στο οποίο πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή σημαντικές επενδύσεις αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας.

Επίσης, από τη θυγατρική εταιρία στη Ρουμανία οικόπεδο 30 στρεμ. σε προνομιακή θέση έξω από το Βουκουρέστι, για μελλοντική μετεγκατάσταση του εργοστασίου της το οποίο σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο εντός της πόλης του Βουκουρεστίου.

Τέλος, από την ίδια την εταιρία οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη (ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου) όπου θα δημιουργηθεί σύγχρονο κέντρο διανομής για τη Βόρεια Ελλάδα.



Σχετικά με την εξαγορά παραγωγικής μονάδας στη Ρωσία, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία οικονομικών ελέγχων της προς εξαγορά εταιρίας, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Για το 2006 η εταιρία αναμένει συνέχιση της καλής πορείας, τόσο της μητρικής όσο και των θυγατρικών στη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία και την Κίνα. Έχουν προγραμματισθεί επενδύσεις στο εργοστάσιό της στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου που θα ενισχύσουν την παραγωγική δυναμικότητα και την ευελιξία της, ενώ αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της για περαιτέρω επέκταση στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v