Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ενέργεια τους φέρνει πιο κοντά

Στον ρόλο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και στη συμβολή της στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου θα αναφέρεται η συμφωνία που θα υπογράψει ο Αντ. Σαμαράς με τον Μπ. Νετανιάχου.

  • Real.gr
Η ενέργεια τους φέρνει πιο κοντά
Στον ρόλο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και στη συμβολή της στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου θα αναφέρεται η συμφωνία που θα υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Μπέvτζαμιν Νετανιάχου, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρεί το απόγευμα για τα Ιεροσόλυμα και οι συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι ίσως το καλύτερο «δώρο» που μεταφέρει στους Ισραηλινούς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ισραηλινός Τύπος το Σαββατοκύριακο έκανε εκτενέστατες αναφορές στις εξελίξεις στην Ελλάδα, σχετικά με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών και προέβαλε ιδιαίτερα τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά ότι σκοπεύει να πατάξει το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Στο διπλωματικό πεδίο, όμως, η ενέργεια είναι το σημαντικότερο κομμάτι που θα απασχολήσει τις συζητήσεις των δύο πρωθυπουργών, αφού πολλές ισραηλινές εταιρείες ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα των θαλάσσιων ερευνών στον ελληνικό χώρο, ενώ ο ενεργειακός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου έχει δρομολογηθεί και θα υπάρξουν σύντομα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι υπουργοί Ευ. Βενιζέλος, Ν. Δένδιας, Γ. Μανιάτης, Ο. Κεφαλογιάννη, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Χρυσοχοΐδης, άλλα και ο Ν. Μηταράκης, ο οποίος, όμως, θα βρίσκεται στο Τελ Αβίβ για τη συνεδρίαση του ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματικού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών και όχι το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς με το ταξίδι στο Ισραήλ. Τον κατηγόρησε, ακόμη, ότι πράττει διπλωματικό «φάουλ» μη επισκεπτόμενος τα παλαιστινιακά εδάφη, πρακτική που ακολουθείται από τη συντριπτική πλειονότητα αρχηγών κρατών που επισκέπτονται τη χώρα.

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου, που συνήθως αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο, αλλά το ίδιο το γραφείο του Ευ. Βενιζέλου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα επισκεφτεί τη Ραμάλα και άφησε αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει μικροκομματικά την εξωτερική πολιτική της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v