Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουβέλης: Γιατί θα ψηφίσουμε «παρών»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξήγησε στον Realfm 97,8 την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

  • Real.gr
Κουβέλης: Γιατί θα ψηφίσουμε «παρών»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή το «παρών» που αποφάσισε να ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μια υπεύθυνη στάση διότι αυτή την ώρα η χώρα διαπραγματεύεται. Και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί γιατί αυτή υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί τα μέτρα, αλλά με την πρόταση δυσπιστίας και την επιχειρηματολογία που την συνοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταλαμβάνει την αρνητική εξέλιξη» ,σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:

«Η πρόταση έχει και τακτικισμό, ο οποίος αναφέρεται στην προωθούμενη δημιουργία ενός διπολισμού. Ένας δεύτερος στόχος είναι η απάντηση στα εσωτερικά προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ένας τρίτος στόχος είναι να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να στοιχηθούν πίσω από την πρόταση του και άλλες δυνάμεις, και η Δημοκρατική Αριστερά. Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε παρακολουθητική δύναμη ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας, κατά συνέπεια, αυτό το κοινοβουλευτικό όπλο θα πρέπει να ξέρεις κάθε φορά να το αξιοποιείς στη βάση των συγκεκριμένων δεδομένων και του έντονα πιθανολογούμενου θετικού αποτελέσματος, που τώρα δεν υπάρχει», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση θα έχει αποφύγει τους όποιους τριγμούς, τα όποια ρήγματα τα οποία καταγράφονται είτε σε σχέση με τα ακίνητα, είτε σε σχέση με τη λήψη νέων μέτρων».

«Οι συνεργασίες ή οι συγκλήσεις έχουν πάντα ένα πολιτικό περιεχόμενο. Με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε στο όποιο ενδεχόμενο συνεργασίας. Τάζει λαγούς με πετραχήλια. Είναι δυνατόν να συνεργαστεί με αυτή την πολιτική η Δημοκρατική Αριστερά; Όχι.», ξεκαθάρισε ο κ. Κουβέλης.

«Εμείς ψηφίζουμε παρόν στη σημερινή διαδικασία και δεν είναι μια βολική λύση. Είναι μια υπεύθυνη στάση. Θέση που δεν συνιστά ούτε υπεκφυγή να τοποθετηθείς με τον έναν ή με τον άλλον, γιατί δεν χρειάζεται αυτό η χώρα και οι πολίτες», σχολίασε ακόμα ο κ. Κουβέλης.

Ακούστε τι είπε στον Realfm 97,8 ο Φ.Κουβέλης

Πηγή:
www.enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v