Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερή η δημοτικότητα του Ολάντ

Σταθερή παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ, ο οποίος μεταβαίνει χωρίς την Τριερβελέρ στην Ολλανδία.

  • Real.gr
Σταθερή η δημοτικότητα του Ολάντ
Η δημοτικότητα του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Ολλανδία χωρίς τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, παρέμεινε η ίδια έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μετά τις πληροφορίες για μια σχέση του με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ που έβαλαν την ιδιωτική ζωή του κάτω από το φως των προβολέων της δημοσιότητας.

Το 22% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε τηλεφωνικά το ινστιτούτο IFOP από τις 10 ως τις 18 Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς», δήλωσαν ικανοποιημένοι από τον Ολάντ ως πρόεδρο, ποσοστό ίδιο με ένα μήνα νωρίτερα.

Το ποσοστό παρέμεινε το ίδιο πριν και μετά τη συνέντευξη Τύπου για το νέο έτος που έδωσε ο Ολάντ την περασμένη Τρίτη, αναφέρει η εφημερίδα. Το IFOP πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση σε δείγμα 1.950 προσώπων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Τα ποσοστά δημοτικότητας του σοσιαλιστή ηγέτη έχουν βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου που του έδινε 15%, ποσοστό που αποτελεί μεταπολεμικό ρεκόρ χαμηλής δημοτικότητας Γάλλου προέδρου. Ωστόσο παραμένουν πολύ κάτω από αυτά του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά την ίδια περίοδο της προεδρικής θητείας του, που διήρκεσε από το 2007 ως το 2012.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ολάντ θα μεταβεί χωρίς την Βαλερί Τριερβελέρ στην Ολλανδία, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την Γκαγέ.

Η 48χρονη Τριερβελέρ βγήκε το Σάββατο το απόγευμα από το νοσοκομείο, στο οποίο εισήχθη στις 10 Ιανουαρίου υπό το σοκ των δημοσιευμάτων του περιοδικού Closer που αποκάλυψαν το «μυστικό έρωτα» του προέδρου.

Η σύντροφος του προέδρου μετέβη στην προεδρική κατοικία, κοντά στο ανάκτορο των Βερσαλιών, όπου πρόκειται «να αναπαυθεί για μερικές ημέρες», σύμφωνα με το γραφείο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v