Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις κάλπες με καλό καιρό

Βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας για σήμερα.

  • Real.gr
Στις κάλπες με καλό καιρό
Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, περιμένουμε σήμερα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν πάνω από τα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 24 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και από το μεσημέρι και μετά κατά τόπους ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει τοπικά στα βόρεια και δυτικά του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα το απόγευμα ισχυροί.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.



Πρόγνωση επόμενων ημερών

Σάββατο

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα υπόλοιπα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Δευτέρα
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα για πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τρίτη - Τετάρτη
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, και πιθανότητα βροχών στην Κρήτη.
Άνεμοι: από διαφορές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Την Τετάρτη βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση την Τετάρτη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο