Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «μικροσκόπιο» τα αίτια της τραγωδίας στη Μύκονο

Δύο πραγματογνώμονες θα αποφανθούν για τα ακριβή αίτια θανάτου του 10χρονου. Τι λένε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού και ο δικηγόρος του χειριστή του ταχύπλοου.

  • Real.gr
Στο «μικροσκόπιο» τα αίτια της τραγωδίας στη Μύκονο
Δύο πραγματογνώμονες, που ορίστηκαν από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ειδικότητας Ναυπηγού και Πλοιάρχου, πρόκειται να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10χρονου, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια στη διάρκεια θαλάσσιου φουσκωτού παιχνιδιού, στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, ο 10χρονος που επέβαινε σε φουσκωτό παιχνίδι σε σχήμα καναπέ που έσερνε ταχύπλοο σκάφος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό.

Στην προσπάθειά του ο χειριστής του σκάφους να το εντοπίσει το χτύπησε με την προπέλα και το τραυμάτισε θανάσιμα.

Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στη Σύρο για νεκροψία - νεκροτομή και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της.

Επίσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το σκάφος με στοιχεία «ΤΟΥΙΤΙ» Τ.Μ. 338 που ενεπλάκη στο θανατηφόρο συμβάν, κατασχέθηκε και φυλάσσεται.

Χθες, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του ταχύπλοου.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και μόλις ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος του Λιμενικού

Αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για το τραγικό δυστύχημα με τον 10χρονο στη Μύκονο ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, καθώς, όπως είπε, η προανάκριση συνεχίζεται.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Λαγκαδιανός επισήμανε ότι τους δύο μήνες του καλοκαιριού έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα.


 
Όπως τόνισε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας στη διάθεσή του, από τις 11 Ιουνίου 2014 μέχρι και τις 10 Αυγούστου 2014, οι έλεγχοι που έχουν καταγραφεί επίσημα στα αρχεία όλων των λιμενικών αρχών της χώρας ξεπερνούν τις 8.000.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, οι έλεγχοι ανέρχονται στους 8.882 και έχουν βεβαιωθεί 1.027 παραβάσεις.

Κούγιας: Υπήρξαν αμέλειες

Για το τραγικό δυστύχημα με τον 10χρονο στη Μύκονο μίλησε ο δικηγόρος του χειριστή του ταχύπλοου Αλέξης Κούγιας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι αμέλειες υπήρξαν, όπως και ευθύνες για το γεγονός.

Όπως είπε, για το χειριστή του ταχύπλοου, «πρόκειται για έναν αριστούχο, τελειόφοιτο της σχολής τοπογράφων. Αντιμετωπίζει κι αυτός μία οικογενειακή τραγωδία και γι' αυτό αναγκάστηκε, ενώ είναι ένας αριστούχος φοιτητής, να κάνει αυτή τη δουλειά και δεν την κάνει για πρώτη φορά», προσθέτοντας:

«Προέρχεται από μία οικογένεια πρωταθλητών του στίβου. Η ανάγκη από την κρίση τον ανάγκασε, αντί να κάνει διακοπές, να εργάζεται από τις 06.00 το πρωί μέχρι το βράδυ με πολύ σκληρές συνθήκες, με καύσωνα, με αέρα και να προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του».

Ωστόσο, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη του την ανέλαβε από την πρώτη στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο