Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκτώ υπογραφές για την «εθνική συνεννόηση»

Κατατέθηκε το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Βουλής. Υπογράφουν τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και πέντε ανεξάρτητοι. Ανάμεσά τους ο Πέτρος Τατσόπουλος.

  • Real.gr
Οκτώ υπογραφές για την «εθνική συνεννόηση»
Κατατέθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Βουλής η πρόταση των βουλευτών που κυκλοφορούσε ως κείμενο με στόχο την «εθνική συνεννόηση» από χθες.

Υπογράφεται από οκτώ βουλευτές. Οι τρεις υπογράφοντες από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ είναι οι Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, ενώ υπογράφεται ακόμη από πέντε ανεξάρτητους βουλευτές, τους: Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου, Γρηγόρη Ψαριανό και Πέτρο Τατσόπουλο.

Στο κείμενο που ξεκινά, παρουσιάζοντας τις συνεργασίες και τις ευρύτατες συναινέσεις ως προϋποθέσεις για την εθνική ανασυγκρότηση στην κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Οι υπογράφοντες, ζητούν:

• Την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή

• Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και

• Τη συμφωνία για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πορείας προς τις εθνικές εκλογές εντός του 2015.

Τα παραπάνω, εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν ένα «ηχηρό μήνυμα» τόσο προς τους εταίρους μας όσο και προς τις αγορές, ότι τα κόμματα του συνταγματικού τόξου της χώρας μπορούν και επιζητούν να δίνουν συναινετικές λύσεις σε μείζονα πολιτικά ζητήματα και παράλληλα να δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να επιδιωχθεί η ρύθμιση του ελληνικού χρέους με όρους που θα το καθιστούν βιώσιμο, χωρίς την περαιτέρω δοκιμασία της κοινωνίας με νέα επώδυνα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v