Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Αυξάνονται τα θύματα του Έμπολα

O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον ιό Έμπολα ανήλθε στους 6.915 νεκρούς επί του συνόλου των 18.603 κρουσμάτων σε συνολικά 8 χώρες από το ξέσπασμα της επιδημίας

  • Real.gr
ΠΟΥ: Αυξάνονται τα θύματα του Έμπολα
O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον ιό Έμπολα ανήλθε στους 6.915 νεκρούς επί του συνόλου των 18.603 κρουσμάτων σε συνολικά 8 χώρες από το ξέσπασμα της επιδημίας, τον Δεκέμβριο του 2013, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Έως τη 14η Δεκεμβρίου 18.569 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο-τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε-και οι 6.900 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε έχει επιβραδυνθεί, αν και 327 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, περιλαμβανομένων 125 στην πρωτεύουσα Φριτάουν, επισήμανε ο ΠΟΥ στον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσίευσε.

«Μια μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας στα δυτικά της χώρας» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο