Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα: Υποψήφιοι δήμαρχοι με «σκοτεινό παρελθόν»

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα δήλωσε ότι στους καταλόγους των υποψήφιων δημάρχων για τις εκλογές της 21ς Ιουνίου υπάρχουν άτομα εμπλεκόμενα σε εγκληματικές δραστηριότητες.

  • Real.gr
Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα: Υποψήφιοι δήμαρχοι με «σκοτεινό παρελθόν»
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα Ντόναλντ Λου δήλωσε ότι στους καταλόγους των υποψηφίων δημάρχων για τις εκλογές της 21ς Ιουνίου υπάρχουν άτομα πιθανώς με "σκοτεινό παρελθόν" και εμπλεκόμενοι σε εγκληματικές δραστηριότητες.

"Υποσχεθήκαμε ότι θα ελέγξουμε τους καταλόγους υποψηφίων δημάρχων για να ανακαλύψουμε άτομα που συνελήφθησαν ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, τόσο εδώ στην Αλβανία όσο και σε άλλες χώρες.

Σε γενικές γραμμές αισθανόμαστε καλά για το περιεχόμενο των καταλόγων, για την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού γυναικών.

Έχουμε εντοπίσει, όμως, αρκετά άτομα που πιθανόν να έχουν σκοτεινό παρελθόν και ανάμειξη σε εγκληματικές δραστηριότητες και αυτό το συζητάμε με τους πολιτικούς ηγέτες" δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μετά τη δήλωση αυτή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι ανέφερε ότι η δήλωση του κ. Λου θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των υποψηφίων.

Εν τω μεταξύ, βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης ότι έχει συμπεριλάβει στους καταλόγους της ως υποψήφιους δημάρχους εννέα άτομα με ύποπτο παρελθόν και με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Στην Αλβανία εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι στην πολιτική ζωή της χώρας δραστηριοποιούνται και προσπαθούν να εισέλθουν άτομα με σκοτεινό και ύποπτο παρελθόν.

Το αλβανικό Κοινοβούλιο ανέθεσε σε ad hoc επιτροπή του το έργο να ελέγξει το παρελθόν ανώτερων αξιωματούχων και πολιτικών, για να αποφευχθεί η παρουσία όσων εμπλέκονται με τη μυστική υπηρεσία του κομμουνιστικού καθεστώτος (τη "Sigurimi") και εκείνων που πιθανόν να εμπλέκονται με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v