Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο φανατισμός του Ισλάμ και οι κίνδυνοι για την εσωτερική ασφάλεια

Εκδήλωση για τον φανατικό ισλαμισμό και τους κινδύνους που εγκυμονεί διοργάνωσε το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

  • Real.gr
Ο φανατισμός του Ισλάμ και οι κίνδυνοι για την εσωτερική ασφάλεια

Του Οδυσσέα Κυριακόπουλου

Εκδήλωση για τον φανατικό ισλαμισμό και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Νίκου Δένδια και του πρώην υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η απειλή του φανατικού Ισλάμ και η εσωτερική ασφάλεια» που διοργάνωσε το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» οι τρεις πολιτικοί μίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ως υπουργοί Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα ζητήματα του ισλαμικού φονταμελισμού, της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας.



Την εκδήλωση άνοιξε η πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Άννα Διαμαντοπούλου η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα του ισλαμικού χαλιφάτου, την «ανάσα του φόβου που έχει φτάσει στην Ευρώπη» ενώ διαχώρισε το Ισλάμ ως θρησκεία με τον ακραίο ισλαμικό φονταμελισμό.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένας μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μεμής που συντόνιζε την εκδήλωση, αφού αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το πρόβλημα, έδωσε το λόγο, κατά σειρά αρχαιότητας στο εν λόγω υπουργείο, στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο πρώην υπουργός, αφού έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ισλαμική τρομοκρατία και την ισλαμοφοβία μίλησε για το ISIS που αποκάλεσε «τρομοκρατικό ψευδοκράτος» ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ασφάλειας καθώς καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι περνάνε από τα σύνορα μας.



Για το ίδιο ζήτημα μίλησε και ο Νίκος Δένδιας που χαρακτήρισε τις μεταναστευτικές ροές «ως το όχημα εισόδου της τρομοκρατίας στην Ευρώπη» ενώ πρότεινε και όλες τις λύσεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορα μας.

Ο Γιάννης Πανούσης, αφού αναγνώρισε ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας, μίλησε για το Χαλιφάτο, την τρομοκρατία αλλά και το προβληματικό γεγονός ότι οι μαχητές είναι ενταγμένοι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών. «Η ίδια η Ευρώπη έχει γεννήσει ένα έκτρωμα» είπε χαρακτηριστικά.



Κοινός παρονομαστής σε όλες τις τοποθετήσεις ήταν η αξιοπρέπεια με την οποία πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες, σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι πρώην υπουργοί Θεόδωρος Πάγκαλος και Πάνος Μπεγλίτης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου, η συγγραφέας Λεία Βιτάλι, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v