Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμος» που συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές

Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον αρχιτζιχαντιστή Maximus, ο οποίος διέσχισε ανενόχλητος όλη την Ευρώπη μέχρι να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη.

  • Real.gr
Ποιος είναι ο τζιχαντιστής «Μάξιμος» που συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές
Του Θάνου Σωτήρη

Διαβόητος ως ενεργός μαχητής του τζιχάντ, με επαφές σε κεντρικό πυρήνα της Αλ Κάιντα στη βόρεια Ευρώπη, είναι ο 29χρονος Mirsad Bektasevic ή Maximus ή Abu Imad As Sanjaki, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο πριν ταξιδέψει προς τη Συρία μέσω Τουρκίας.
 
Για τη δράση του, η οποία ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια, το όνομά του έγινε ολόκληρο κεφάλαιο σε βιβλίο για την ισλαμική τρομοκρατία στη Σουηδία, δηλώσεις του φιλοξενήθηκαν σε ρεπορτάζ μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων, ενώ και στη Wikipedia έχει καταχωρηθεί το βιογραφικό του ως «τζιχαντιστή» ήδη από τον Ιούλιο του 2009.

Παρ’ όλα αυτά, ο 29χρονος εξακολουθούσε να κυκλοφορεί χωρίς καμία επιτήρηση ανά την Ευρώπη, μέχρι που εντοπίστηκε στην Ελλάδα, αφού το όνομά του ήταν ανάμεσα στα πέντε πρώτα στις διεθνής λίστες υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

          

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο