Μπαίνουν αυστηροί κανόνες στη δράση των ΜΚΟ

Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μπαίνουν αυστηροί κανόνες στη δράση των ΜΚΟ
Στοπ στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ εντός ελληνικού εδάφους βάζει η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή.

Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

Ο έλεγχος των ΜΚΟ θα γίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ανέλαβε να καταρτίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Η κάθε ΜΚΟ που επιθυμεί να αναλάβει δράση εντός ελληνικού εδάφους υποβάλλει σχετική αίτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μαζί με τη σχετική αίτηση καταθέτει αίτηση μελών, ΑΦΜ, και τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης είναι απαραίτητο η ΜΚΟ να καταθέτει συγκεκριμένα αποδεικτικά για την επιχορήγηση που λαμβάνει αλλά και για το ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της δράσης της ποιος είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου.

Η αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας του Πολίτη προβαίνει στον σχετικό έλεγχο για την δράση και τα οικονομικά τραπεζικά στοιχεία της αιτούσας ΜΚΟ και εφόσον ικανοποιηθεί το αίτημα της μπαίνει σε λίστα προτεραιότητας και βάσει των αναγκών που υπάρχουν εκείνη τη χρονική στιγμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει την περιοχή και την ακριβή αποστολή δράσης.

Σε καμία περίπτωση η ΜΚΟ δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία ή δράση χωρίς την υπόδειξη και την άδεια του ελληνικού κράτους, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: Εθνος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v