Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταϊλάνδη: Οnline ψηφοφορία για προσέλκυση Κινέζων τουριστών

Στόχος να συγκεντρωθούν οι απόψεις των Κινέζων τουριστών για τα αγαπημένα τους πράγματα, όταν επισκέπτονται την Ταϊλάνδη, δήλωσε η τουριστική Αρχή της χώρας.

  • Real.gr
Ταϊλάνδη: Οnline ψηφοφορία για προσέλκυση Κινέζων τουριστών
Η τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης ξεκίνησε μία ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους Κινέζους να βαθμολογούν τα τουριστικά αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία της χώρας, στο πλαίσιο μία νέας καμπάνιας με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τη χώρα.

Η online ψηφοφορία επιδιώκει να συγκεντρωθούν οι απόψεις των Κινέζων τουριστών για τα αγαπημένα τους πράγματα, όταν επισκέπτονται την Ταϊλάνδη, δήλωσε η τουριστική Αρχή της χώρας σε συνέντευξη τύπου στη Μπανγκόκ.

Οι Κινέζοι θα μπορούν να βαθμολογούν έως τις 19 Ιουνίου τις προτιμήσεις τους σε 17 κατηγορίες, που περιλαμβάνουν προορισμούς, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, το φαγητό κ.α.

Όσοι έχουν λογαριασμό σε δύο δημοφιλείς κινεζικές εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων (Wechat and QQ), θα μπορούν να συνδεθούν εύκολα σε έναν διαδικτυακό τόπο για την ψηφοφορία, ο οποίος θα διαφημίζεται σε δημοφιλή κινεζικά sites και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και άλλα καταστήματα, που θα μετέχουν στον ανταγωνισμό και θα κρίνονται από τους Κινέζους, θα λάβουν πιστοποιητικά που θα αποδεικνύουν την αναγνώρισή τους.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και οι νικητές δωρεάν ταξιδιών στη Ταϊλάνδη θα ανακοινωθούν στις 27 Ιουνίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην ίδια τη χώρα είναι Κινέζοι, με το ποσοστό τους να φθάνει στο 30% περίπου του αντίστοιχου, συνολικού αριθμού.

«Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες «υψηλής αξίας» από την Κίνα, ιδιαίτερα ανθρώπους με υψηλό εισόδημα που ζουν στις πόλεις, έτσι έχουμε βάλει και πολυτελή ξενοδοχεία στην κατηγορία των ξενοδοχείων για να βαθμολογηθούν».
 
Αυτό δήλωσε ο υποδιοικητής της τουριστικής Αρχής για το μάρκετινγκ στην Ασία και τον Νότιο Ειρηνικό, προσθέτοντας ότι αναμένουν πως οι Κινέζοι τουρίστες θα υπερβούν τα 10 εκατομμύρια φέτος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v