Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε βουλευτές να μπλοκάρουν το Brexit

Οι βουλευτές που επιδιώκουν να αλλάξουν τη στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Real.gr
Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε βουλευτές να μπλοκάρουν το Brexit
Οι βουλευτές που επιδιώκουν να αλλάξουν τη στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Μέι πριν τη συζήτηση για πιθανές τροποποιήσεις της νομοθεσίας στο κοινοβούλιο.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο νομοσχέδιο σχετικά με το να δοθεί στην κυβέρνηση η δικαιοδοσία να εφαρμόσει την απόφαση για τον βρετανικό λαό», δήλωσε η εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το κοινοβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει επί της τελικής συμφωνίας με την ΕΕ.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξουν απόπειρες να παραμείνουμε εντός της ΕΕ ή να επανενταχθούμε σε αυτή από την πίσω πόρτα».

Το νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει στην πρωθυπουργό να εκκινήσει τη διαδικασία του Brexit βρίσκεται αντιμέτωπο με τις πιέσεις φιλοευρωπαϊστών βουλευτών που ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια και λεπτομέρειες για τη διαπραγματευτική της στρατηγική και μεγαλύτερο λόγο στην τελική συμφωνία αποχώρησης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο