Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκιουλέκας: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την Αγιά Σοφιά για να δυναμιτίζει σχέσεις

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απασφαλίσει και το πρόβλημα είναι ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται, δήλωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης.

  • Real.gr
Γκιουλέκας: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την Αγιά Σοφιά για να δυναμιτίζει σχέσεις
Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς, ένα προστατευόμενο μνημείο από την Ουνέσκο για να δυναμιτίζει τις σχέσεις γειτονίας είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κωσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι διατεθειμένος τη Μεγάλη Παρασκευή να ανακοινώσει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για τη νέα πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε ότι δεν θα μπορεί κανένας Ευρωπαίος να περπατά με ασφάλεια αν δεν αλλάξει στάση η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της χώρας του είπε:«Δυστυχώς ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απασφαλίσει και το πρόβλημα είναι ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται. Μόνο που αυτή τη φορά οι προκλήσεις δεν είναι μόνο από εναντίον της Ελλάδας, είναι εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης.

Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν σύμμαχοι, εταίροι μας, Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και φίλοι λαοί ότι αυτή η εστία μόνιμης αναταραχής δεν μπορεί να συνεχίζεται και να αναπαράγει τέτοιες κρίσεις σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης, αλλά και της Ασίας, αφού είμαστε σε αυτή την περίεργη γειτονιά. Εμείς στέλνουμε μήνυμα στον κ. Ερντογάν ότι ο σεβασμός στις συνθήκες και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου εξασφαλίζουν καλή γειτονία. Από την άλλη πλευρά βέβαια πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ικανή και έτοιμη να υπερασπίσει αποτελεσματικά και την εδαφική της ακεραιότητα και την εθνική της κυριαρχία».

Και πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας: «Σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη πρόκληση για την επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά τη Μεγάλη Παρασκευή καλά θα κάνει να θυμάται και ο κ. Ερντογάν, αλλά και όλοι, ότι η Αγιά Σοφιά είναι μία ελληνική εκκλησία που μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης το 1453 βεβαίως περιήλθε στα χέρια, τότε, των Τούρκων, των Οθωμανών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα μνημείο προστατευόμενο από την ΟΥΝΕΣΚΟ και δεν μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί προσβάλλοντας ούτε τα θρησκευτικά συναισθήματα, εν προκειμένου του Χριστιανισμού, του χριστιανικού κόσμου, αλλά γενικότερα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το μνημείο για να δυναμιτίζει σχέσεις και κυρίως σε ότι αφορά στην Ελλάδα την καλή γειτονία που τόσα χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να στηρίξει και δυστυχώς δυναμιτίζει η Τουρκία».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο