Η Θεσσαλονίκη αποκτά απευθείας λεωφορειακή σύνδεση με τα Λουτρά Πόζαρ

Δρομολόγια λεωφορείων που θα συνδέουν τις δύο περιοχές κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ξεκινούν στις 21 Ιουλίου, από το ΚΤΕΛ Πέλλας.

  • Real.gr
Η Θεσσαλονίκη αποκτά απευθείας λεωφορειακή σύνδεση με τα Λουτρά Πόζαρ

Δρομολόγια λεωφορείων που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα Λουτρά Πόζαρ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ξεκινούν στις 21 Ιουλίου, από το ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας, δίνοντας τη δυνατότητα σε Θεσσαλονικείς, αλλά και επισκέπτες της πόλης, να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών και να απολαύσουν μία απόδραση στην αγαπημένη λουτρόπολη της Βόρειας Ελλάδας, στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν.

«Οι Θεσσαλονικείς μπορούν με μικρό κόστος να επισκεφτούν τα Λουτρά Πόζαρ, από την Παρασκευή και να επιστρέψουν την Κυριακή. Το ίδιο μπορεί να κάνει όποιος θέλει και σε ημερήσια βάση, αφού με το λεωφορείο θα έρχεται το πρωί και το απόγευμα θα μπορεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Μπίνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας, για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη θα είναι στις 8:30 το πρωί και η επιστροφή από τα Λουτρά Πόζαρ στην Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή το λεωφορείο θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 8:00 το πρωί και θα επιστρέφει από τα Λουτρά στις 6 το απόγευμα.

«Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε, καταγράφηκε η πρωτιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και η λουτρόπολη είχε αύξηση επισκεψιμότητας περίπου στο 17%» τόνισε ο κ. Μπίνος.
 
«Έχουμε 1.500.000 επισκέπτες ετησίως. Είναι Έλληνες, Βαλκάνιοι, Ρώσοι, αλλά και Ισραηλινοί, Αρμένιοι, Κινέζοι», πρόσθεσε.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα δεν εφησυχάζει τους ανθρώπους της λουτρόπολης, αντιθέτως είναι για την περιοχή, όπως λέει ο δήμαρχος Αλμωπίας, μία πρόκληση να προσφέρουν στο μέλλον ακόμη πιο υψηλής ποιότητας φιλοξενία, μέσα από αναβαθμισμένες υποδομές.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική πρωτοβουλία, την προετοιμασία πρόσκλησης χρηματοδότησης μέσω προγράμματος (ΕΣΠΑ 2014-2020), για την αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων στους δήμους όλης της χώρας, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Καταθέσαμε όλες οι λουτροπόλεις της χώρας τις προτάσεις μας. Τώρα, θα πρέπει να απαντηθεί ένα ερωτηματολόγιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Είναι πολύ καλή προσπάθεια, γιατί δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν τα δεδομένα των λουτροπόλεων, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πόρους από το πρόγραμμα» σχολίασε.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προώθησε στους δήμους όλης της χώρας, στοχευμένο ερωτηματολόγιο, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για τη χαρτογράφηση των υποδομών ιαματικού τουρισμού.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αλμωπίας, υπάρχει ήδη μελέτη για να γίνει επισκέψιμο το Σπήλαιο, με βοηθητικές υποδομές στα αποδυτήρια, στην κεντρική πισίνα, με χώρους λουτροθεραπείας σκεπαστούς με γυαλί, αλλά και στάθμευσης.

«Η λουτρόπολη είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων. Είναι 28 σημαντικές λουτροπόλεις στην Ευρώπη, ανάμεσά τους κι εμείς» επισήμανε ο κ. Μπίνος.

Μάλιστα, τον Μάϊο του 2019, οι λουτροπόλεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου θα συνεδριάσουν στα Λουτρά Πόζαρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο