Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένας παπαγάλος έκανε παραγγελία στο Amazon!

Ένας παπαγάλος κατάφερε να κάνει μια παραγγελία στο Amazon μέσω της φωνητικής συσκευής του αμερικανικού αυτού γίγαντα του Ίντερνετ, μιμούμενος τη φωνή της ιδιοκτήτριάς του στο Λονδίνο, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Ένας παπαγάλος έκανε παραγγελία στο Amazon!
Ένας παπαγάλος κατάφερε να κάνει μια παραγγελία στο Amazon μέσω της φωνητικής συσκευής του αμερικανικού αυτού γίγαντα του Ίντερνετ, μιμούμενος τη φωνή της ιδιοκτήτριάς του στο Λονδίνο, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Η Κοριέν Πρετόριους, όταν ρωτήθηκε από τη βρετανική ταμπλόιντ, δεν θυμόταν να έχει παραγγείλει κασετίνες για δώρα αξίας 10 λιρών (περίπου 11 ευρώ).
Και είχε δίκιο. Αφού απέκλεισε τον σύζυγο και τον οκτάχρονο γιο της ως ενδεχόμενους αγοραστές, η 39χρονη Νοτιοαφρικάνα, που κατοικεί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ανακάλυψε τον ένοχο: ήταν ο Μπάντι, ο ηλικίας 5 ετών παπαγάλος της από την Γκαμπόν.

Ενώ αυτή απουσίαζε, το πουλί μιμήθηκε τη φωνή της για να ενεργοποιήσει τη συσκευή και να κάνει την αγορά, τα χρήματα για την οποία, όπως είπε εκπρόσωπος της Amazon τον οποίο επικαλείται η Sun, μπορούν να επιστραφούν.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν κατάλαβα πως ο Μπάντι είχε κάνει μια παραγγελία στο Amazon.

Έχουμε τη συσκευή εδώ και τέσσερις μήνες και δεν τη χρησιμοποιώ παρά για να βάλω μουσική ή να φτιάξω τη λίστα μ' αυτά που πρέπει να κάνω, αλλά ποτέ δεν έχω παραγγείλει κάτι ονλάιν», αφηγήθηκε η Κοριέν.

Εκτός από τη δυνατότητα να κάνεις παραγγελίες στο Amazon, η ονλάιν συσκευή Alexa επιτρέπει επίσης να ανάβεις το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σου, να ελέγχεις το κινητό τηλέφωνο, να ελέγχεις το μετεωρολογικό δελτίο κ.λπ.

Στη συνέχεια ο Μπάντι βιντεοσκοπήθηκε από την ιδιοκτήτριά του. Οι εικόνες τον δείχνουν να ενεργοποιεί τη συσκευή φωνάζοντας «Alexa» και να προσθέτει «Ω, χμμμ, μείνε ονλάιν, Alexa».

Σύμφωνα με την Κοριέν Πρετόριους, ο παπαγάλος της είναι «πολύ αστείος»: μιμείται επίσης τη γάτα, βρίζει στα Αφρικάανς και εύχεται «καληνύχτα» όταν οι ένοικοι του σπιτιού πηγαίνουν για ύπνο το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο