Αθώοι κρίθηκαν 3 μαθητές από τον Βόλο που είχαν κατηγορηθεί για βιασμό 10χρονου

Της ομόφωνης απόφασης του δικαστηρίου είχε προηγηθεί η πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την αθώωση των τριών μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις.

Αθώοι κρίθηκαν 3 μαθητές από τον Βόλο που είχαν κατηγορηθεί για βιασμό 10χρονου
Αθώοι κρίθηκαν, ομόφωνα, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου του Βόλου που είχαν κατηγορηθεί, πριν από ενάμιση χρόνο, ότι βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους μέσα στις τουαλέτες του σχολείου.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι δικαστές μετά την ακροαματική διαδικασία έκριναν ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι τρεις μαθητές και η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα το πανελλήνιο.

Από τη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο προέκυψε η μη ταυτοποίηση βιασμού του 10χρονου από τους κατηγορούμενους συμμαθητές του και οι δικαστές έκριναν ότι οι πράξεις των υπό κατηγορία μαθητών, όπως είχαν περιγραφεί από τον 10χρονο στους γονείς του, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, δεν παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία, αλλά παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v