Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ και κυπριακής κυβέρνησης για τη χρήση των βρετανικών βάσεων

Στην κριτική του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επανέλαβε ότι το Ακρωτήρι δεν είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ και κυπριακής κυβέρνησης για τη χρήση των βρετανικών βάσεων
Το ΑΚΕΛ επικρίνει την κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν επιδίωξε να αποτρέψει τη βρετανική κυβέρνηση από τη χρήση των βάσεων Ακρωτηρίου για τις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, πολεμικές ενέργειες στη Συρία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης  χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης», η οποία, προστίθεται στη δήλωση του Γιώργου Λουκαίδη «αντί της ανάληψης ευθύνης, προτίμησε να καταφύγει στην μετατόπιση και τον αποπροσανατολισμό».

Στην κριτική του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επανέλαβε ότι οι βρετανικές βάσεις δεν είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εδώ και χρόνια, πρόσθεσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, σταθμεύουν (στις βάσεις) πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιχειρήσεις.

Σε δήλωση στο ΡΙΚ ανέφερε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντάσσεται με τις θέσεις της και θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη η χρήση χημικών όπλων.

Επιθυμία της Λευκωσίας, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι η διευθέτηση της κρίσης στο διπλωματικό πεδίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus