Βούτσης: Αναγκαία η συνταγματική αναθεώρηση με προοδευτικό πρόσημο

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, η παραδοχή και από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μετά τον Αύγουστο η χώρα μπαίνει στη μεταμνημονιακή εποχή, δίνει εκ των πραγμάτων μια ώθηση στην ουσιαστική συζήτηση.

  • Real.gr
Βούτσης: Αναγκαία η συνταγματική αναθεώρηση με προοδευτικό πρόσημο
Την αναγκαιότητα της συνταγματικής αναθεώρησης με προοδευτικό πρόσημο, τονίζει ο Νίκος Βούτσης.

«Η παραδοχή πλέον και από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μετά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους η χώρα μπαίνει στη μεταμνημονιακή εποχή, δίνει εκ των πραγμάτων μια ώθηση στην ουσιαστική συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία βεβαίως θα προσλάβει τον θεσμικό της χαρακτήρα μέσα από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία στο Κοινοβούλιο τους προσεχείς μήνες», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, με άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Και προσθέτει: «η προβλεπόμενη διαδικασία μπορεί και πρέπει να αντανακλά τόσο τη διευρυμένη λαϊκή συμμετοχή, την ενίσχυση του πεδίου των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, όσο και την έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο ίδιος σημείωνει, επίσης, ότι «δυστυχώς εν έτει 2018 υπάρχει ανάγκη και έδαφος για την ουσιαστική συνταγματική θωράκιση της αρχής της ανεξιθρησκείας και των απολύτως διακριτών ρόλων στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερχεται ο «Κλεισθένης» αντί του «Καλλικράτη»: Βασικές αλλαγές στους Δήμους και απλή αναλογική

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus