Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασχέθηκαν 708 κιλά πιπεριές με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Σε 71 χαρτοκιβώτια πιπεριών Αλβανίας ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Κατασχέθηκαν 708 κιλά πιπεριές με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Πιπεριές Αλβανίας, συνολικού βάρους 708 κιλών, κατάσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ειδικότερα, έπειτα από ελέγχους και δειγματοληψίες σε 71 χαρτοκιβώτια πιπεριών Αλβανίας και ύστερα από εργαστηριακή εξέταση, ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Μετά τα παραπάνω, το προϊόν αποσύρθηκε άμεσα από την κατανάλωση και καταστράφηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες τροφίμων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλη την τροφική αλυσίδα και σε όλα τα σημεία πώλησης, προκειμένου να διατίθενται στην κατανάλωση ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v