Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σαγράδα Φαμίλια θα καταβάλει 41 εκατ δολάρια στις δημοτικές αρχές της Βαρκελώνης

Το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό έργο που σχεδίασε ο Αντόνι Γκαουντί, έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή.

Η Σαγράδα Φαμίλια θα καταβάλει 41 εκατ δολάρια στις δημοτικές αρχές της Βαρκελώνης

Η Σαγράδα Φαμίλια, η μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και ένα από τα διασημότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, συμφώνησε να καταβάλει 41 εκατομμύρια δολάρια στις δημοτικές αρχές καθώς δεν είχε οικοδομική άδεια για περισσότερα από 130 χρόνια, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Οπως θυμίζει το ΑΠΕ, το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό έργο που σχεδίασε ο Αντόνι Γκαουντί, έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή. Οι εργασίες κατασκευής στο κτίριο ξεκίνησαν το 1882.

Η δήμαρχος Βαρκελώνης Άντα Κολάου δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία. Η Σαγράδα Φαμίλια θα καταβάλει τα χρήματα σε διάρκεια δέκα ετών για τη βελτίωση των δημοσίων μεταφορών, την πρόσβαση στο μνημείο και για να βοηθηθεί η συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο.

Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Σαγράδα Φαμίλια και άλλοι 20 εκατομμύρια την περιοχή για να δουν την εκκλησία απ΄έξω.

Η κυρία κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026, επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Γκαουντί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο