Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Ξυδάκης: Αν τα Σκόπια συνεχίσουν να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τη συμφωνία μπορούμε να τη «σπάσουμε»

Απαντώντας στο σχόλιο ότι την ένταση αυτή την περίοδο την προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι.

Ξυδάκης: Αν τα Σκόπια συνεχίσουν να  ερμηνεύουν κατά το δοκούν τη συμφωνία μπορούμε να τη «σπάσουμε»

Έντονο προβληματισμό και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι συνεχείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και η κατά το δοκούν ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ενδεικτικη του κλίματος ήταν η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού συντάκτη της Realnews Γιώργου Λυκουρέντζου στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση του Καναλιού της Βουλής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να σπάσει η συμφωνία αν ο κ. Ζάεφ συνεχίζει να την ερμηνεύει κατά το δοκούν. 

Απαντώντας στο σχόλιο ότι την ένταση αυτή την περίοδο την προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι. "Ήδη τον βάλαμε τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια. Πρέπει να διευκολύνουμε αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί. Γι’ αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές" είπε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της Real για το τι μέλει γενέσθαι αν ο κ. Ζάεφ επιμείνει να ερμηνεύει κατά το δοκούν τη συμφωνία ο κ. Ξυδάκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά:

ΞΥΔΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, βγήκε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ και είπε ότι ή θα τα ψηφίσεις όλα ή δεν έχει. Έχουμε κάθε στιγμή κι εμείς το δικαίωμα αν αυτός ερμηνεύει κατά το δοκούν τη συμφωνία των Πρεσπών να την ερμηνεύσουμε κι εμείς σύμφωνα με αυτό που έχουμε μπροστά μας, γράμμα και πνεύμα και περιεχόμενο και να την σπάσουμε. Δηλαδή αν φτάσουμε σε αθέτηση...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή να μην την κυρώσουμε στη Βουλή;

ΞΥΔΑΚΗΣ: Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εισαχθεί αλλά μένει να το δούμε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus