Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοβουλευτική πηγή στο real.gr: Από τη Δευτέρα οι όποιες εξελίξεις στη Βουλή

Στην περίπτωση αιτήματος ψήφου εμπιστοσύνης πρέπει υποχρεωτικά να μεσολαβήσουν δύο ημέρες από την κατάθεση του αιτήματος μέχρι την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.

  • Real.gr
Κοινοβουλευτική πηγή στο real.gr: Από τη Δευτέρα οι όποιες εξελίξεις στη Βουλή

Από τη Δευτέρα κι έπειτα μεταθέτουν τις όποιες κοινοβουλευτικές εξελίξεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Βουλής

Μιλώντας στο real.gr, κοινοβουλευτική πηγή επικαλέστηκε τη σχετική διάταξη του Συντάγματος με βάση την οποία σε αντίθεση με την πρόταση δυσπιστίας κατά την οποία η συζήτηση μπορεί να αρχίσει αμέσως, στην περίπτωση αιτήματος ψήφου εμπιστοσύνης πρέπει υποχρεωτικά να μεσολαβήσουν δύο ημέρες από την κατάθεση του αιτήματος μέχρι την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια . Ως εκ τούτου ακόμα και στο σενάριο που η ψήφος εμπιστοσύνης ζητείτο σήμερα το βράδυ η συζήτηση δεν θα μπορούσε να αρχίσει πριν από το βράδυ της Κυριακής.

Ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο ωστόσο οι ίδιες πηγές ήταν πολύ επιφυλακτικές αν μπορεί να ληφθεί η οποιαδήποτε πρωτοβουλία την ώρα που το Κοινοβούλιο στα Σκόπια δεν έχει ολοκληρώσει τη δική του διαδικασία.

Με νόημα μάλιστα υπενθυμίζεται ότι για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας έχει ήδη προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, η οποία φέρει την υπογραφή του Πάνου Καμμένου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση των F16. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v