Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mήνυμα Γιούνκερ για το Σκοπιανό

Oλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, πρέπει να «πράξουν αυτό που τους καλεί η ιστορία να κάνουν». Σπάνια δύο πρωθυπουργοί αναλαμβάνουν μια τόσο μεγάλη ευθύνη, τόνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Mήνυμα Γιούνκερ για το Σκοπιανό

Το μήνυμα ότι η ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια δεν μπορούν να περιμένουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική για άλλα 10 χρόνια και πως όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, πρέπει να “πράξουν αυτό που τους καλεί η ιστορία να κάνουν”, έστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, μιλώντας στον Τύπο στο Βουκουρέστι, μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και της Ρουμανικής Κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, κληθείς από το real.gr να σχολιάσει τις εξελίξεις τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και την Ελλάδα σε σχέση με την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, σχετικά με το ενδεχόμενο αποτυχίας και την  κατάρρευση της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής, ο Πρόεδρος Γιούνκερ επεσήμανε τις  “θαρραλέες κινήσεις των δύο πρωθυπουργών” για την επίτευξη της συμφωνίας και κάλεσε όλους τους παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να “πράξουν αυτό επιτάσσει η Ιστορία”. 

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εξήρε τις προσπάθειες των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Σκοπίων λέγοντας ότι σπάνια δύο πρωθυπουργοί αναλαμβάνουν μια τόσο μεγάλη ευθύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v