Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κακοκαιρία με λασποβροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Νέα κακοκαιρία με λασποβροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την Κυριακή. 

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα φυσούν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 15 βαθμών Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κι από το απόγευμα στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, αργότερα τοπικά στο ιονιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v