Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιώργος Παπανδρέου: Στρατηγικός αντίπαλος είναι η συντήρηση της Δεξιάς

Υποστηρίζει την αυτόνοµη πορεία του Κινήµατος Αλλαγής, αναγνωρίζοντας ότι συνδέεται µε ένα δύσκολο εγχείρηµα, και εξηγεί ότι δεν επιδιώκει συνεργασία µε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Παπανδρέου: Στρατηγικός αντίπαλος είναι η συντήρηση της Δεξιάς

Μία συζήτηση που εξελίχθηκε γρήγορα σε συνέντευξη µε τον Γιώργο Παπανδρέου, σε αυτήν τη συγκυρία, δεν µπορεί παρά να είναι εξόχως ενδιαφέρουσα – και αποκαλυπτική, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, για τις προθέσεις και τους στόχους που βάζει εν όψει των κρίσιµων εκλογικών αναµετρήσεων του 2019.

Η «αποκρυπτογράφηση» αυτών των στόχων και των κινήσεων που ο ίδιος επιλέγει στο πολιτικό παζλ δίνει πολλές και σαφείς απαντήσεις και στα διάφορα ερωτήµατα που τίθενται από τις πρόσφατες δηµόσιες παρεµβάσεις του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, µιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» -ύστερα από µια συνάντηση που είχε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών µε προσωπικό του φίλο και κορυφαίο παράγοντα από το εξωτερικό-, «επιστρέφει» στα καθ’ ηµάς και πιάνει το νήµα της συζήτησης, που ξεκίνησε επί της ουσίας από τον χαρακτηρισµό περί «χαρισµατικού ηγέτη». Επιµένει στις απόψεις του, µέµφεται τη λογική «όσων σκοπίµως τις αγνοούν», επαναλαµβάνει ότι στρατηγικός του αντίπαλος είναι η συντήρηση, επιχειρεί να αναδείξει τον κοµβικής σηµασίας ρόλο του Κινήµατος Αλλαγής, το διακύβευµα για την παράταξη και τη χώρα.

Αρνείται την κουβέντα για τις µετεκλογικές συνεργασίες, µιλά όµως ανοιχτά για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «καλοθελητές». Στέλνει αιχµηρά µηνύµατα προς πάσα κατεύθυνση. Υποστηρίζει την αυτόνοµη πορεία του Κινήµατος Αλλαγής, αναγνωρίζοντας ότι συνδέεται µε ένα δύσκολο εγχείρηµα, και εξηγεί ότι δεν επιδιώκει συνεργασία µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιµά ότι στην πορεία θα ξαναβρεθούν µε πολλούς στο ίδιο µετερίζι. Αφήνει για αργότερα τη συζήτηση για τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και προαναγγέλλει τη στάση του εν όψει του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ και των προεκλογικών διληµµάτων. Και απαντά από την αρχή της συζήτησης στα υπαινικτικά σχόλια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v