Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιερέας: «Μπορεί να αλλάξει η διαδικασία της Θείας Κοινωνίας, χωρίς να χαθεί η ουσία της»

Τη γνώμη του για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας εξέφρασε από το προσωπικό του βήμα στο facebook ένας ιερέας, δίνοντας έμφαση στη διάκριση του τύπου απ’ την ουσία.

  • Mama365.gr
Ιερέας: «Μπορεί να αλλάξει η διαδικασία της Θείας Κοινωνίας, χωρίς να χαθεί η ουσία της»
Από τις πρώτες ημέρες αυτής της πανδημίας, έχει προκύψει ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε τόσο την κοινή γνώμη, εκείνο της Θείας Κοινωνίας και του κινδύνου μετάδοσης του ιού που εμπεριέχει ή όχι ο τρόπος που διεξάγεται στις εκκλησίες μας. Από την όλη συζήτηση, ο απόηχος που έμεινε είναι κυρίως οι απόλυτες τοποθετήσεις εκατέρωθεν, καθώς και κάποιες «εξομολογήσεις» προσώπων της show biz πως έχουν κοινωνήσει ήδη, παρά την καραντίνα, (άραγε η αναγνωρισιμότητά τους λειτούργησε ως «μέσον»;) και θα ξανακοινωνήσουν τώρα που οι ναοί άνοιξαν και πάλι.

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία του καθενός είναι σεβαστή, όπως και η γνώμη του, αλλά η ουσία της κουβέντας ίσως βρίσκεται αλλού: στο κατά πόσο η πνευματική αξία ενός μυστηρίου εξαρτάται όχι τόσο από τους μετέχοντες αυτού, αλλά από την ίδια τη διαδικασία και το «γράμμα» της, τη χρήση π.χ. ενός συγκεκριμένου κουταλιού.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v