
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία έμεινε στο 1-1 με την Ρουμανία και κινδυνεύει να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου, όπου η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.
Οι παίκτες του Ντοναντόνι μπήκαν αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν τη νίκη και ανέλαβαν από το ξεκίνημα των πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Γκρόσο ήταν σε καλή μέρα και δημιουργούσε κινδύνους για την εστία του Λόμποντ, όμως Ντελ Πιέρο και Τόνι δεν μπόρεσαν να τους αξιοποιήσουν. Η Ρουμανία είχε ένα εκρηκτικό διάστημα μετά το 15΄, με μια πολύ καλή ευκαιρία του Μούτου και ένα δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Κίβου. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ακυρώθηκε κακώς γκολ του Τόνι, ως οφσάιντ.
Στο 55` ο Μούτου εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος γύρισμα του Τζαμπρότα και άνοιξε το σκορ. Πριν προλάβουν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ρουμάνων, ο Πανούτσι ισοφάρισε για την Ιταλία μετά από κεφαλιά πάσα του Κιελίνι.
Αυτή ήταν η αφετηρία για να πιέσει η «Σκουάντρα Ατζούρα». Η Ιταλία κατάφερε και πάλι να βγάλει ευκαιρίες, όμως στην πιο σημαντική, ο Ντε Ρόσι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόμποντ. Στο σημείο που το ματς έδειχνε ότι η Ιταλία θα πετύχαινε το γκολ, η Ρουμανία ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά.
Σε ένα τράβηγμα του Πανούτσι στον Νικουλάε, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Μούτου πήρε φόρα (81`), αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε με χέρια και με πόδια.
Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε με την Ρουμανία να φτάνει στους 2 βαθμούς και να βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Ιταλία, που έχει έναν.
Κίτρινες: Πίρλο, Ντε Ρόσι - Μούτου, Κίβου, Γκοϊάν
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Τζαμπρότα, Πανούτσι, Γκρόσο, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Περότα (57' Κασάνο), Καμορανέζι (85' Αμπροζίνι), Ντελ Πιέρο (77' Κουαλιαρέλα), Τόνι.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Λόμποντ, Κόντρα, Ρατ, Ταμάς, Κίβου, Ράντοι (25' λ.τ. Ντίκα), Πέτρε (59' Νικολίτα), Κοντρέα, Γκοϊάν, Μούτου (88' Κοτσίς), Ντ. Νικουλάε.