
Μία νέα σειρά διαμαρτυριών εναντίον της αυξημένης τιμής στη βενζίνη σχεδιάζουν οι οδηγοί φορτηγών στη Γαλλία, έπειτα από το κάλεσμα των τριών μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων του τομέα.
Οι πιο ακραίες κινητοποιήσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες οδικές αρτηρίες στη νότιο Γαλλία, στο Μπορντώ και κυρίως στα ισπανικά σύνορα, με οδοφράγματα εγκάρσια στο οδόστρωμα, ανακοίνωσε μία από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η UNOSTRA.
Σε πολλούς άλλους νομούς, περίπου 3.000 φορτηγά πρόκειται να οργανώσουν «επιχειρήσεις σαλιγκάρι»-εμποδίζοντας τη δεξιά λωρίδα, αλλά αφήνοντας ελεύθερη την αριστερή-στις πλέον πολυσύχναστες αρτηρίες, σύμφωνα με την μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του τομέα FNTR. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί για το Ιλ-ντε-Φρανς και τη Βρετάνη.
Στριμωγμένοι από την ακρίβεια στα καύσιμα, καθώς αυτά αντιπροσωπεύουν το 30% των εξόδων τους, οι γάλλοι οδηγοί φορτηγών εκτιμούν ότι πλήττονται από μία δυσανάλογη φορολόγηση με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους, τόσο όσον αφορά τα καύσιμα, όσο και στα εισοδήματά τους και τις άλλες κοινωνικές εισφορές.