Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχάζουν οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές

Διχάζει τα κυβερνητικά στελέχη η προοπτική διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, αφού άλλοι υπουργοί τάσσονται ανοιχτά υπέρ της πρόωρης κάλπης κι άλλοι διαφωνούν, ζητώντας εξάντληση όλων των περιθωρίων μέχρι το Μάρτη. Ωστόσο, την ίδια ώρα, νέα δεδομένα δημιουργεί μία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που δείχνει ότι διευρύνεται η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, στο 4,9%. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,2

  • Ant1
Διχάζουν οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές

Διχάζει τα κυβερνητικά στελέχη η προοπτική διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, αφού άλλοι υπουργοί τάσσονται ανοιχτά υπέρ της πρόωρης κάλπης κι άλλοι διαφωνούν, ζητώντας εξάντληση όλων των περιθωρίων μέχρι το Μάρτη.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, νέα δεδομένα δημιουργεί μία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που δείχνει ότι διευρύνεται η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, στο 4,9%.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 26,3%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,6%, ακολουθεί το ΛΑΟΣ με 5% και το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει το 4,1%. Τέλος, οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν το 2,8%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 46,8% των πολιτών δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 31,9% επιθυμεί πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη τον Οκτώβριο στην Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Οι επαφές με την αμερικανική ηγεσία έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη στιγμή που η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, που είναι πλέον καθημερινές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v