
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του δεξιού μπακ στην ΑΕΚ. Ο Νίκος Θανόπουλος έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με τους μάνατζερ των Γκάξα, Αραούχο και Χερές, οι οποίοι βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη μετεγγραφική λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Πρώτος στόχος είναι αναμφίβολα ο Νοτιοαφρικανός Σιμπονίσο Γκάξα. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με τη Μαμελόντι Σαντάουνς μέχρι το 2012 και η μετεγγραφή του εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 700 χιλιάδες ευρώ.
Πιο προσιτή θεωρείται η περίπτωση του Κάρλος Αραούχο, που έμεινε ελεύθερος από την Ουρακάν. Τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του 27χρονου Αργεντινού, Κριστιάν Μπράγκαρνικ.
«Αν η γραπτή πρόταση της ΑΕΚ μοιάζει με αυτήν που έχουμε συζητήσει προφορικά, μπορώ να πω πως ο Αραούχο είναι πολύ κοντά στην ελληνική ομάδα», τόνισε ο Κρίστιαν Μπράγκαρνικ στη «SportDay» και μίλησε για το τι έχει συζητηθεί: «Ενημερώθηκα από Έλληνα μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό της ΑΕΚ για τη συνάντηση που είχαν πρόεδρος και προπονητής το βράδυ της Δευτέρας και συζητήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει η μεταγραφή, δεδομένου ότι η ΑΕΚ δεν γίνεται να πληρώσει και το γραφείο μάνατζερ στο οποίο ανήκουν τα δικαιώματά του».
Στην Ισπανία θα φτάσει ο μάνατζερ του Πάμπλο Χερές, προκειμένου να ακούσει την πρόταση ομάδας της Primera Division που ενδιαφέρεται για τον 25χρονο μπακ.