Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΣΦΠ: Στα 26 εκατ. η αύξηση του μ.κ.

Μόνος του τελικά θα… παίξει μπάλα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Σωκράτης Κόκκαλης. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η γενική συνέλευση της πειραϊκής ΠΑΕ και ανακοινώθηκαν επίσημα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ανέλθει στο ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ και όχι 42 εκατομμυρίων, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, με τον πρόεδρο της ομάδας να καλύπτει το ύψος της. Όπως, λοιπόν,

  • Ant1
ΟΣΦΠ: Στα 26 εκατ. η αύξηση του μ.κ.

Μόνος του τελικά θα… παίξει μπάλα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Σωκράτης Κόκκαλης. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η γενική συνέλευση της πειραϊκής ΠΑΕ και ανακοινώθηκαν επίσημα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ανέλθει στο ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ και όχι 42 εκατομμυρίων, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, με τον πρόεδρο της ομάδας να καλύπτει το ύψος της.

Όπως, λοιπόν, προκύπτει, η συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν ευοδώθηκε και ο εφοπλιστής δεν μπαίνει στη σύνθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού - τουλάχιστον προς το παρόν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι σήμερα 27.08.09 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τα παρακάτω :

-Ανακάλεσε την από 15.07.2009 απόφαση της για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού € 42.000.000,00.

-Αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσού € 26.000.000,00 με την έκδοση 13.000.000,00 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας € 2,00 πλέον ποσοστού 10% του Σωματείου (τελική τιμή διάθεσης μετοχής € 2,23%)».

Η επόμενη ημέρα της πρόκρισης

Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στη Σέριφ και οι αποδοκιμασίες του κοινού μετά τη λήξη του αγώνα παρά την πρόκριση στους ομίλους του Champions’ League αποτελούν τον πρώτο τη τάξει προβληματισμό του Τιμούρ Κετσπάγια. Η πρόκριση μπορεί να ήρθε, όμως ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στο «Καραϊσκάκη» νίκησε τους Μολδαβούς μάλλον… διεκπεραιωτικά.

Τα έσοδα από την πρόκριση και μόνο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ παίρνει ο Ολυμπιακός για την είσοδο στους ομίλους και από εκεί κι έπειτα 800.000 ευρώ για κάθε νίκη, 400.000 για κάθε ισοπαλία και, αν προκριθεί στους «16» βάζει στο ταμείο του περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ! Κι όλα αυτά πέραν των όποιων χορηγικών ή άλλων συμφωνιών προκύψουν στην πορεία.

Ο άλλος πονοκέφαλος του Κετσπάγια ακούει στο όνομα του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός παίκτης τραυματίστηκε στον αγώνα της Τετάρτης (πιθανότατα θλάση στο δικέφαλο) και είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να απουσιάσει από τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αλλά και στον πρώτο αγώνα των ομίλων (το διήμερο 18-19/9). Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία τριών εβδομάδων.

Τέλος, όσον αφορά στα μεταγραφικά, η «πόρτα» που έριξε στον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος της Ίντερ Αμαντίνο Μαντσίνι αναγκάζει τον Ολυμπιακό να ψάξει αλλού για τον παίκτη που θα γεμίσει το κενό στην αριστερή του πλευρά. Έτσι, επανέρχονται στο προσκήνιο τα ονόματα των Τζιοβάνι ντος Σάντος και Μόρτεν Πέτερσεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο