Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σχέδιο με όραμα απέναντι στην κρίση»

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία θα παρουσιάσει το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος του Κινήματος, στην καθιερωμένη ομιλία του, από το βήμα της 74ης ΔΕΘ. Το σύνθημά μας «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ταιριάζει απόλυτα στη Θεσσαλονίκη", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη σύντομη εισήγησή του σε σύσκεψη, που είχε με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

  • Ant1
«Σχέδιο με όραμα απέναντι στην κρίση»

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία θα παρουσιάσει το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος του Κινήματος, στην καθιερωμένη ομιλία του, από το βήμα της 74ης ΔΕΘ.

Το σύνθημά μας «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ταιριάζει απόλυτα στη Θεσσαλονίκη", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη σύντομη εισήγησή του σε σύσκεψη, που είχε με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε «καθυστέρηση όλων των μεγάλων έργων», αλλά και «πελατειακές διευθετήσεις», υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η συνολική εικόνα της χώρας, που δεν της επιτρέπει να πάει μπροστά, καθώς «δημιουργείται συνολική κρίση - όχι μόνο οικονομική- και ανασφάλεια στον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο, τα οποία δεν επιτρέπουν την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε στρατηγικό σημείο για τη χώρα και τα Βαλκάνια».

Πρόσθεσε δε, πως «απαιτείται ένα συνεκτικό σχέδιο με όραμα για να βγει η χώρα από την κρίση με συντονισμό όλων των δυνάμεων, από το κράτος μέχρι τους παραγωγικούς και τους τοπικούς φορείς».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε, επίσης, συναντήσεις με τις διοικήσεις της HELEXPO AE και της ΔΕΘ, καθώς και με τα προεδρεία των αντίστοιχων συλλόγων των εργαζομένων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε τα προβλήματα που του αναφέρθηκαν, ενώ του ζητήθηκε, εάν το ΠΑΣΟΚ είναι η αυριανή κυβέρνηση, να στηρίξει τη δημιουργία νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου.

Αυτό ήταν και το μοναδικό σημείο στο οποίο συμφώνησαν διοικήσεις και εργαζόμενοι, γιατί κατά τα άλλα, οι διαφωνίες τους ήταν αρκετές και σημαντικές. Για παράδειγμα οι διοικήσεις μίλησαν για κερδοφορία των επιχειρήσεων, κάτι που αμφισβήτησαν έντονα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι από την πλευρά των διοικήσεων ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες.

Διαφωνίες υπήρξαν, επίσης, και ως προς τον χαρακτήρα του νέου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου με τους εργαζόμενους να διαφωνούν με τη λογική των καταναλωτικών εκθέσεων. Επίσης, από την πλευρά των διοικήσεων τέθηκε θέμα ιδιωτικοποίησης μέρους της HELEXPO, κάτι με το οποίο διαφωνούν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την έκπληξή του όταν άκουσε τους εργαζόμενους να του λένε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως μελέτη για το προτεινόμενο νέο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο και ότι όσα λέγονται για αυτό είναι μόνο κάποιες σκέψεις. Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε και θέμα σχετικά με τη στελέχωση των διοικήσεων των δύο εταιριών, θέμα για το οποίο ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα τοποθετήσει διοικήσεις με αξιοκρατικά κριτήρια παντού και όχι μόνο στη ΔΕΘ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας ουσιαστικά στην πρόταση περί ιδιωτικοποίησης που προτάθηκε από την πλευρά των διοικήσεων των δύο εταιριών αναφέρθηκε περισσότερο στην ανάγκη να γίνει το δημόσιο πιο αποτελεσματικό, πιο απλό και με κανόνες διαφάνειας. Και σημείωσε ότι οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι πολλές, αλλά υπάρχει πάντα ένα θέμα διαχείρισης και στην περίπτωση της HELEXPO και της ΔΕΘ. Τόνισε, πάντως, ότι η όποια προσπάθεια δημιουργίας νέου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου πρέπει να συνδυαστεί με την εν γένει αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v