Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει την ψαλίδα το ΠΑΣΟΚ

Τη μεγαλύτερη ως τώρα διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1. Στην πανελλαδική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε το διήμερο 13-14/9, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να διαθέτει προβάδισμα 7,9 ποσοστιαίων μονάδων με ποσοστό 37,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι 29,7% της Νέας Δημοκρατίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό της Νέας Δημ

  • Ant1
Ανοίγει την ψαλίδα το ΠΑΣΟΚ

Τη μεγαλύτερη ως τώρα διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Στην πανελλαδική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε το διήμερο 13-14/9 (δηλαδή αποτυπώνει τις αντιδράσεις από την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ), το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να διαθέτει προβάδισμα 7,9 ποσοστιαίων μονάδων με ποσοστό 37,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι 29,7% της Νέας Δημοκρατίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πτώση από την τελευταία έρευνα της Metron Analysis (30,1% στις 8-9/9) με ταυτόχρονη άνοδο του ΠΑΣΟΚ (36,6%).

Το ΚΚΕ δείχνει ανεβασμένο με ποσοστό 7,5% (από 6,9% της τελευταίας έρευνας), δύο μονάδες πάνω από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (4,9% ήταν το ποσοστό στις 8-9/9), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 3,4%, 0,4 μονάδες πάνω από την προηγούμενη έρευνα.

Στις συσπειρώσεις, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του πρωτοφανώς με δεδομένη τη χρονική απόσταση από την ημέρα των εκλογών. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει συσπείρωση 73,9% με το μεγαλύτερο ποσοστό διαρροής να κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ (7,7%), ενώ ποσοστό 5,6% διαρρέει προς το ΛΑΟΣ. Το διήμερο 8-9/9 η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ήταν στο 78%. Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 93% με τις διαρροές, όπως γίνεται αντιληπτό να βρίσκονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, ενώ στην προηγούμενη έρευνα της Metron Analysis η συσπείρωσή του ήταν στο 92,1%.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συντριπτική υπεροχή στην παράσταση νίκης με 79,6% έναντι 8,7% της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, ποσοστό 44,6% βλέπει νίκη του ΠΑΣΟΚ με μικρή διαφορά, ενώ το 35% προβλέπει άνετη νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπροσθέτως, στη ίδια έρευνα ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 38% έναντι 33% του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος καταγράφει πτώση 4% από την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, ποσοστό που φαίνεται να καρπώνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανέβασε το ποσοστό του επίσης κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφεται στο 5,7% σε δημοσκόπηση της MRB και στο 5,9% σύμφωνα με τη GPO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο