Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τρίποντο πιο κοντά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός

Τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων Ζίκο, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, ότι ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να κατακτήσει τη νίκη και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια. Αρχικά ο τεχνικός των πρωταθλητών τόνισε: «Πάντα πρι

  • Ant1
Με τρίποντο πιο κοντά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός

Τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα κυνηγήσει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων Ζίκο, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, ότι ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να κατακτήσει τη νίκη και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια.

Αρχικά ο τεχνικός των πρωταθλητών τόνισε: «Πάντα πριν από μεγάλο αγώνα είμαστε θετικοί για ένα καλό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή μπάλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα όπως και το Σάββατο. Ο καθένας το βλέπει από την δική του πλευρά ο Μήτρογλου είναι καθαρόαιμος επιθετικός, όμως και ο Γκαλέτι και ο Ζαϊρί είναι επιθετικοί παίκτες. Εξαρτάται από την διάταξη της ομάδας, πως θα παραταχθούμε. Και ο Ντιόγκο για παράδειγμα είναι επιθετικός αλλά εξαρτάται από το σύστημα της ομάδας».

Για το αν θα είναι ίδια η ενδεκάδα με τον Αστέρα: «Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδια έχουμε όμως και την προπόνηση όπου θα δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες και ποιοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Υπάρχουν τραυματίες, έχουμε τον Τόρο που έχει ίωση, ο Γκαλίτσιος είχε τραυματιστεί και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι».

Όσον αφορά το μυστικό της αγωνιστικής ανόδου: «Πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μας που είναι μεγάλη αλλά επίσης πιστεύω πως μας βοήθησε πολύ η διακοπή για την φυσική κατάσταση που ήταν πρόβλημα για εμάς. Άλλαξαν πολλά πράγματα στον τρόπο προπόνησης και περιμένω να δω να βελτιώνονται κι άλλο».

Για το αν θα ξεκινήσει με τρεις ανασταλτικούς μέσους (Ντουντού, Λεντέσμα, Μαρέσκα) ή τον Όσκαρ: «Όχι δεν πρέπει να παίξουνε και οι τρεις μαζί».

Για το αν θα πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει ακόμη καλύτερα απ' ότι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Δεν κοιτάζω αν είναι ματς πρωταθλήματος ή ευρωπαϊκό. Εγώ θέλω πάντα η ομάδα μου να κερδίζει και με βάση αυτό φτιάχνω την ομάδα ξεχωριστά για να πηγαίνουμε για τη νίκη».

Για το αν θεωρεί τον αγώνα με την Σταντάρ τελικό: «Για μένα όλα τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι τελικοί και ιδιαίτερα τα εντός έδρας γιατί αν πάρουμε και τα 3 θα έχουμε 80% πιθανότητες πρόκρισης. Γι αυτό δίνω μεγάλη βάση κι αυτό προσπαθώ να περάσω και στην ομάδα».

Η γνώμη του για την Σταντάρ: «Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Με την Άρσεναλ έπαιξε καλά ήταν άτυχη και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη όμως δεν κατάφερε λόγω του δεύτερου γκολ των Άγγλων. Γι αυτό και εμείς σαν Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξουμε πολύ την Σταντάρ».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί με διαφορετικό πρόσωπο απ' αυτό που είχε κόντρα στην Άλκμααρ: «Σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα όμως εγώ πιστεύω πως η ομάδα που παίζει εντός πρέπει να πιέζει. Έτσι θα κάνουμε και εμείς, θα πιέσουμε δεν θα δώσουμε χώρους γιατί θα παίξουν με αντεπιθέσεις και θα είναι επικίνδυνη, όμως εμείς θα κυνηγήσουμε το γκολ της νίκης».

Αν γνωρίζει παίκτες της Σταντάρ: «Παρακολουθούμε από την τηλεόραση και βίντεο την Σταντάρ και κυρίως τα 6 τελευταία ματς παίζει καλή μπάλα θέλει να παίζει καλό ποδόσφαιρο έχει καλούς παίκτες από την μέση και μπροστά και είναι συμπαγής».

Για τις πιθανότητες που δίνει στον Ολυμπιακό να προκριθεί σε περίπτωση που νικήσει την Σταντάρ: «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις πιθανότητες να περάσουμε αν κερδίσουμε την Σταντάρ. Είναι ακόμη το 3ο ματς της σειράς στο Champions League. Μια νίκη όμως μας δίνει μεγάλες πιθανότητες και αναγκάζει τους αντιπάλους να κυνηγούν νίκες για να μας φτάσουν».

Από την πλευρά του, ο Ζαϊρί ανέφερε: Για το αν φυλάει ένα ωραίο γκολ και με την Σταντάρ σαν κι αυτό με τον Αστέρα: «Αύριο είναι διαφορετικό ματς ευρωπαίκό και όχι πρωταθλήματος, Ελπίζουμε να παίξουμε καλά και να φέρουμε τη νίκη στον Ολυμπιακό».

Αν μίλησε με Μαροκινούς από το Βέλγιο: «Δεν γνωρίζω παίκτες της Σταντάρ. Ξέρω πολύ καλά ότι έχει πολύ καλές μονάδες και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τους παίκτες που έχουν ποιότητα».

Για τα αν μπορεί να τον μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον Ολυμπιακό: «Ένα γκολ σε βοηθάει ψυχολογικά αλλά μας βοήθησε και η φυσική κατάσταση που ανεβάσαμε λόγω της διακοπής στην οποία καλύψαμε το έδαφος».

Για το πόσο τον εξιτάρουν τα παιχνίδια του Champions League: «Σίγουρα υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των διοργανώσεων όμως προσπαθούμε για τη νίκη είτε παίζουμε στην Ευρώπη είτε στην Ελλάδα».

Για τις διαφορές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Άλκμααρ: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Κάθε ομάδα είναι διαφορετική, έχει διαφορετική νοοτροπία, διαφορετικούς παίκτες, είναι από άλλα πρωταθλήματα. Στο πρώτο ματς παίξαμε με την Άλκμααρ, μετά με μια αγγλική, τώρα με μια βελγική, κάθε ματς το κοιτάμε διαφορετικά και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν ότι ο Ολυμπιακός έχει μεταμορφωθεί με τον Ζίκο στον πάγκο: «Είναι αλήθεια ότι αισθανόμαστε καλά με τον Ζίκο. Μας βοηθάει, μας μιλάει, μας περνάει τις εμπειρίες του και εμείς προσπαθούμε να τον ακούμε και να πράξουμε αυτά που ζητάει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο