
Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα έκανε η Λάρισα, η οποία νίκησε την Ξάνθη 1-0 στα Πηγάδια.
Ο Μπλάζεκ πέτυχε στο 41ο λεπτό το γκολ που χάρισε στους «βυσσινί» το πολύτιμο «τρίποντο» και παράλληλα έβαλε σε... μπελάδες τους γηπεδούχους.
Περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, όλα οδηγούσαν στην αναβολή του, αφού το τερέν ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ΄ό,τι την Τετάρτη, στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη. Την ύστατη ώρα η βροχή σταμάτησε, βγήκε ήλιος και ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς. Ο αγωνιστικός χώρος όμως έμοιαζε με... βούρκο, με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δυσκολεύονται αφάνταστα ακόμη και στις πιο απλές κινήσεις.
Η Ξάνθη ήταν κυρίαρχος στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και «άγγιξε» το γκολ στο 11ο λεπτό, όταν ο Σουάνης βγήκε απέναντι από τον Βιέρα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ. Μετά το 15΄ η ΑΕΛ ισορρόπησε το ματς και απείλησε με δυνατό σουτ του Σκάτσελ, που απέκρουσε δύσκολα ο Γκσπούρνινγκ. Στο 37΄ οι «ακρίτες» έπαιξαν βόλεϊ στα καρέ της Λάρισας, ο Βάλλας αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο έδαφος, σχεδόν «κόλλησε» και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 41΄, μετά από κόρνερ του Σκάτσελ, ο Ρομέου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μπλάζεκ, αυτός έπιασε ένα μάλλον αδύναμο πλασέ, αλλά ο Γκσπούρνινγκ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και οι «βυσσινί» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ.
Οσο περνούσε η ώρα το τερέν γινόταν όλο και πιο βαρύ, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των παικτών. Η Λάρισα, όπως ήταν φυσιολογικό, οπισθοχώρησε προκειμένου να κρατήσει το υπέρ της σκορ, ενώ η Ξάνθη προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει απειλητική. Ο Ελινγκτον είχε μία εκτέλεση φάουλ από καλή θέση στο 53΄, που έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, καθώς και μία κεφαλιά στο 72΄ την οποία μπλόκαρε ο καλά τοποθετημένος Βιέρα. Στο 86΄ ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» απέκρουσε με υπερένταση του σουτ του Μαρσελίνιο έξω από την περιοχή, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Μπλάζεκ να σουτάρει, για να δει τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Μικρό το κακό για την ΑΕΛ, όμως, αφού κράτησε ως το τελευταίο σφύριγμα και πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη.
Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Ματζουράκης): Γκσμπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (75’ Ζιέντσουκ), Κωστούλας, Τζάγκι, Μπούγκα (46’ Στρμπα), Στίνγκα, Έλινγκτον, Πόι, Βάλλας, Σουάνης (61’ Λέιτε).
Λάρισα (Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν (70’ Ααράμπ), Ραντοβλιάσεβιτς, Φλάβιο, Ρομέου (80’ Κυριακίδης), Βελάσκο, Σκάτσελ (88’ Ζέσους), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.