
Ανήμερα των 118ων γενεθλίων της η Λίβερπουλ έκανε δώρο στην Πόρτσμουθ μια… τεσσάρα και έστειλε μήνυμα στους αμφισβητίες της πως δεν περπάτησε και δεν πρόκειται ποτέ να «περπατήσει μόνη της».
Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ λίγες ημέρες πριν υποδεχθούν στο Άνφιλντ τη Λιλ (18/3, 22:05, ΑΝΤ1) στη ρεβάνς της ήττας τους με 1-0 στη Γαλλία για το Europa League, συνέτριψαν με 4-1 την ουραγό στη Πρέμιερσιπ Πόρτσμουθ και την βύθισαν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.
Οι «κόκκινοι» μπήκαν αφιονισμενοι στο τερέν του Άνφιλντ και μέσα σε ένα εξάλεπτο καθάρισαν το παιχνίδι. Ο Τόρες στο 26ο λεπτό, ο Μπάμπελ στο 28ο και ο Ακουιλάνι στο 32ο έγραψαν το 3-0 και… ξέγραψαν κάθε ελπίδα έκπληξης για τους «Πόμπεϊς».
Παράλληλα, ο Ιταλός μεσοαμυντικός της Λίβερπουλ, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα για ολόκληρο 90λεπτο, έγραψε για πρώτη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. «Είπα όταν ήρθα στη Λίβερπουλ ότι ήθελα να σκοράρω μπροστά στο Kop και αυτή η στιγμή έφτασε. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για μένα να κοιμηθώ απόψε, αφού έπαιξα επίσης σε όλο το ματς», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.
Σε ρυθμούς προπόνησης πλέον εν όψει Λιλ ο Ισπανός σούπερ σταρ της Λίβερπουλ έγραψε το 4-0 στο 77’, ενώ δύο λεπτά πριν το 90λεπτο ο Μπελχάτζ πέτυχε το γκολ της τιμής για την Πόρτσμουθ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Με τη νίκη της αυτή η Λίβερπουλ (εκτός του ότι γιόρτασε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τα γενέθλιά της) έριξε από την 5η θέση τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία, όμως, έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.