Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

5 δισ. δολάρια στοίχισε η ηφαιστειακή τέφρα

Η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία δεν επηρέασε μόνο τις παγκόσμιες αερομεταφορές, αλλά και την παγκόσμια οικονομία, αφού, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, της στοίχισε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Η Oxford Economics σε μελέτη της για λογαριασμό της Airbus, η οποία εδρεύει στο Παρίσι, ανέφερε ότι μέχρι τις 24 Μαΐου το πρόβλημα της τέφρας έχει προκαλέσει ζημιά πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκ

  • Ant1
5 δισ. δολάρια στοίχισε η ηφαιστειακή τέφρα

Η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία δεν επηρέασε μόνο τις παγκόσμιες αερομεταφορές, αλλά και την παγκόσμια οικονομία, αφού, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, της στοίχισε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Oxford Economics σε μελέτη της για λογαριασμό της Airbus, η οποία εδρεύει στο Παρίσι, ανέφερε ότι μέχρι τις 24 Μαΐου το πρόβλημα της τέφρας έχει προκαλέσει ζημιά πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν.

Δεν ήταν μόνο ο τομέας των αερομεταφορών, ο οποίος επλήγη από το κλείσιμο των αεροδρομίων και από τις ακυρώσεις πτήσεων μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου στις 14 Απριλίου, τονίζεται στην έρευνα. Η μελέτη προσθέτει ότι οι εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με την βιομηχανία των αεροπορικών μεταφορών φορτίου έχουν επίσης πληγεί, ενώ αναφέρει παραδείγματα όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη και τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας από την Κορέα.

Η Oxford Economics υπογράμμισε ότι κατά την εβδομάδα του Απριλίου 15-21 οι ευρωπαϊκές αερομεταφορές υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην ακύρωση περισσότερων από 100.000 πτήσεων, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να χάσουν 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο