Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέρμα η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τον ΟΠΑΔ

Τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, από την Τρίτη 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο οποίος  διεκδικεί οφειλές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. «Από 1 Ιουνίου 2010, τα φαρμακεία της Αττικής, δεν θα εκτελούνε επί πιστώσει συνταγές Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου τα φάρμακα τους στο φαρμακείο, όπο

  • Ant1
Τέρμα η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τον ΟΠΑΔ

Τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, από την Τρίτη 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο οποίος  διεκδικεί οφειλές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ασφαλσιμένοι θα πρέπει να πληρώνουν εξ΄ ολοκλήρου τα φάρμακα τους.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:

«Από 1 Ιουνίου 2010, τα φαρμακεία της Αττικής, δεν θα εκτελούνε επί πιστώσει συνταγές Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου τα φάρμακα τους στο φαρμακείο, όπου θα τους χορηγείται απόδειξη λιανική πώλησης, με την οποία θα διεκδικούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε οι φαρμακοποιοί έδειξαν απεριόριστη υπομονή, κατανοώντας τα προβλήματα, όχι μόνο των ασφαλισμένων αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, γεγονός που μας οδήγησε στο να μεταθέσουμε τις κινητοποιήσεις μας, από την 1-2-2010 στην 1-5-2010 και τελικά στην 1 Ιουνίου 2010.

Παρά τα πολλά έγγραφα και τις παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υγείας, με τα οποία προειδοποιούσαμε ότι οι φαρμακοποιοί δεν δύναται πλέον να δανείζονται από τις τράπεζες για να πιστώνουν το Δημόσιο, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε.

Από το 20% των μελών μας που προσέφυγαν σε δανεισμό από την τράπεζα τον Φεβρουάριο, φθάσαμε σήμερα στο 37%.

Αδυνατούμε πλέον να πιστώνουμε το Δημόσιο, όταν καλούμεθα σήμερα να πληρώσουμε φόρους, για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει ακόμη και αφορούν το 2009.

Αδυνατούμε πλέον να πληρώνουμε ΦΠΑ τον οποίο δεν έχουμε εισπράξει και αν δεν πληρώσουμε δεν θα μας χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα για την λειτουργία του φαρμακείου.

Κατανοούμε το πρόβλημα των ασφαλισμένων, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα, αυτοί οι οποίοι τους παρείχαν τα φάρμακα με δικές τους οικονομικές αιμορραγίες ήταν οι φαρμακοποιοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο