Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

Δολοφονήθηκε στις 5:20 τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, ένας εκ των ιδιοκτητών του blog troktiko, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ο κ. Γκόλιας ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 9,89 και ένας εκ των ιδιοκτητών του blog troktiko.gr, ενώ επί χρόνια ήταν συνεργάτης του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.

Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι'αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.

Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το προηγούμενο Σάββατο από τον Αλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.


Δηλώσεις

"Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος και προσθέτει:

"Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους".

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει "τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια" και τονίζει:"Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν".

Οδύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

«Ο τρόπος της δολοφονίας του, παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως καθίσταται «επιτακτική η άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v