Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειστή η Νομική μετά την κατάληψη μεταναστών

Την αναστολή λειτουργίας της Νομικής Σχολής Αθηνών μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Κοσμητεία της Σχολής, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την κατάληψη των χώρων του ιδρύματος από μετανάστες απεργούς πείνας. Περίπου 350 παράνομοι μετανάστες, που ταξίδεψαν από την Κρήτη, εγκαταστάθηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθ

  • Ant1
Κλειστή η Νομική μετά την κατάληψη μεταναστών

Την αναστολή λειτουργίας της Νομικής Σχολής Αθηνών μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Κοσμητεία της Σχολής, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την κατάληψη των χώρων του ιδρύματος από μετανάστες απεργούς πείνας.

Ωστόσο, την ερχόμενη Πέμπτη η Κοσμητεία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και θα επανεξετάσει την κατάσταση υπό το φως ενδεχομένων εξελίξεων.

Περίπου 350 παράνομοι μετανάστες, που ταξίδεψαν από την Κρήτη, εγκαταστάθηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, ζητώντας μόνιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας με στόχο να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Οι αλλοδαποί ήρθαν από τα Χανιά και μπήκαν στο κτίριο με τη βοήθεια μελών αριστερών φοιτητικών παρατάξεων. Οι πρυτανικές Αρχές κατήγγειλαν ότι, αν και είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, όχι μόνο δεν τους εμπόδισαν, αλλά τους συνόδευσαν από τον Πειραιά μέχρι την είσοδο της Νομικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v