Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Μέγαρο Υπατία

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ότι κάποιοι από τους αλληλέγγυους των μεταναστών-απεργών πείνας εμπόδισαν την είσοδο υγειονομικών μονάδων στο Μέγαρο Υπατία. Οι πληροφορίες από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρεμπόδιση κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ να εισέλθουν στο νεοκλασικό της οδού Πατησίων τέθηκαν στο μικροσκόπιο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου, η οποία διέταξ

  • Ant1
Παρέμβαση εισαγγελέα για το Μέγαρο Υπατία

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ότι κάποιοι από τους αλληλέγγυους των μεταναστών-απεργών πείνας εμπόδισαν την είσοδο υγειονομικών μονάδων στο Μέγαρο Υπατία. Οι πληροφορίες από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρεμπόδιση κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ να εισέλθουν στο νεοκλασικό της οδού Πατησίων τέθηκαν στο μικροσκόπιο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να διαπιστωθεί αν τα δημοσιεύματα είναι βάσιμα και αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Χρήζει επισήμανσης πως την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε πως οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο οίκημα δέχονται «πολιτική καθοδήγηση» από ορισμένους, ενώ επιβεβαίωσε τα περί απαγόρευσης εισόδου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο χώρο. Μάλιστα, οι δικές του πληροφορίες, όπως είπε, δεν έκαναν λόγο μόνο για απαγόρευση εισόδου, αλλά και βίαιης απώθησης.

Το θέμα των παράνομων μεταναστών του Υπατία προβληματίζει την κυβέρνηση, καθώς η απεργία πείνας των 300 συνεχίζεται, ενώ αρκετοί εξ αυτών έχουν σταματήσει ακόμη και να πίνουν νερό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας τους.

Αντίθετος στο ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης που ξεκαθάρισε πως το κράτος θέλει να βοηθήσει, αλλά «μια χώρα δεν μπορεί να εκβιάζεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για μείζον ανθρωπιστικό θέμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές εξελίξεις. «Αν έχουμε έστω και ένα θάνατο, πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v