Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: «Αρνητική» η προοπτική του Βελγίου

Σε «αρνητική» από «σταθερή» μείωσε την πιστοληπτική προοπτική του Βελγίου ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, επισημαίνοντας «τη μεγάλη του ανησυχία από την παράταση της θεσμικής κρίσης στο Βέλγιο». Την ίδια ώρα, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου από τον Fitch βαθμολογείται με «ΑΑ+», όμως ο οίκος δεν απέκλεισε στο ορατό μέλλον τη μείωση της βαθμολόγησης αυτής. Αιτιολογώντας αν

  • Ant1
Fitch: «Αρνητική» η προοπτική του Βελγίου

Σε «αρνητική» από «σταθερή» μείωσε την πιστοληπτική προοπτική του Βελγίου ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, επισημαίνοντας «τη μεγάλη του ανησυχία από την παράταση της θεσμικής κρίσης στο Βέλγιο».

Την ίδια ώρα, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου από τον Fitch βαθμολογείται με «ΑΑ+», όμως ο οίκος δεν απέκλεισε στο ορατό μέλλον τη μείωση της βαθμολόγησης αυτής. Αιτιολογώντας ανέφερε ότι, «αν δεν επιλυθεί η θεσμική κρίση, θα είναι δύσκολο να εξισορροπήσουν οριστικά τα κρίσιμα μεγέθη στο δημοσιονομικό πεδίο». 

Πάντως, ο Fitch αναγνώρισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση άσκησε όλους αυτούς τους μήνες που είναι στην εξουσία μία «αξιόπιστη» οικονομική διαχείριση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο