Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχεδίαζαν δολοφονία του Καραμανλή

Έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο επικαλούμενο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κάνει λόγο για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

  • Ant1
Σχεδίαζαν δολοφονία του Καραμανλή

Έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο, επικαλούμενο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, κάνει λόγο για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να ταράξει ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό.

Το έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα", κάνει λόγο για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού με την κωδική ονομασία "Πυθία 1", το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «"συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες" και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που "δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο".

Όπως προκύπτει από το άκρως απόρρητο έγγραφο με την κωδική ονομασία "Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης" (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλος και Χ. Μαρκογιαννάκης αντίστοιχα, είχαν ενημερωθεί ότι μία "ομάδα Εργασίας" δεκαεννέα ατόμων της FSB, δηλαδή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, "με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v