Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάρκαρης: Άδικο αλλά χωρίς εναλλακτική το πακέτο λιτότητας

Άδικο, διότι πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες τάξεις, χωρίς όμως να υπάρχει και εναλλακτική επιλογή, χαρακτηρίζει το «πακέτο λιτότητας» ο διάσημος Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», που φέρει τον τίτλο «Για έναν συγγραφέα η Ελλάδα είναι παράδεισος».

  • Ant1
Μάρκαρης: Άδικο αλλά χωρίς εναλλακτική το πακέτο λιτότητας

Άδικο, διότι πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες τάξεις, χωρίς όμως να υπάρχει και εναλλακτική επιλογή, χαρακτηρίζει το «πακέτο λιτότητας» ο διάσημος Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», που φέρει τον τίτλο «Για έναν συγγραφέα η Ελλάδα είναι παράδεισος».

Η συνέντευξη αναφέρεται κυρίως στην εμπνευσμένη από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπόθεση του νέου βιβλίου  του Πέτρου Μάρκαρη «Ληξιπρόθεσμα δάνεια», το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο στα γερμανικά, καθώς ο Έλληνας συγγραφέας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο γερμανόφωνο χώρο, όπου αρκετά βιβλία του έχουν γίνει «μπεστ σέλερ» στο παρελθόν. 

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, ο συγγραφέας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως οι νέοι στην Ελλάδα έχουν χάσει κάθε ελπίδα για το μέλλον και παρατηρεί ότι για τη σημερινή κρίση ευθύνεται η ίδια η χώρα, ειδικότερα τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, ενώ ως προς τις απεργίες διευκρινίζει ότι όταν γίνεται λόγος για γενική απεργία στην Ελλάδα, απεργούν συνήθως οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και όχι στον ιδιωτικό τομέα. 

Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα, ο κ. Μάρκαρης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για τους υπόλοιπους η Ελλάδα μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι «μια κόλαση», για ένα συγγραφέα όμως είναι «παράδεισος», ενώ ενδιαφέρον για τον ίδιο παρουσιάζει το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που, όπως λέει, εκφράζουν αυθόρμητα την οργή τους, χωρίς να τους συντονίζει κάποιο κόμμα. Ωστόσο, κατά την άποψή του, τα αιτήματά τους δεν έχουν κάποια λογική, καθώς άλλοι ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι συνεχίζει να υπάρχει δικτατορία, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v