Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποθήκη οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά (!)

Όταν την Πρωταπριλιά η βρετανική εφημερίδα Independent είχε γράψει πως η Πορτογαλία σκόπευε να βγάλει σε δημοπρασία τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να λύσει το πρόβλημα του χρέους της, κάποιοι γέλασαν. Το αστείο, όμως, δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα, καθώς τέσσερις μήνες αργότερα η ισπανική τράπεζα Bankia ενεργοποίησε τα δυνατά της χαρτιά, προκειμένου να πάρει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική

  • Ant1
Υποθήκη οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά (!)

Όταν την Πρωταπριλιά η βρετανική εφημερίδα Independent είχε γράψει πως η Πορτογαλία σκόπευε να βγάλει σε δημοπρασία τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να λύσει το πρόβλημα του χρέους της, κάποιοι γέλασαν.

Το αστείο, όμως, δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα, καθώς τέσσερις μήνες αργότερα η ισπανική τράπεζα Bankia ενεργοποίησε τα δυνατά της χαρτιά, προκειμένου να πάρει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας που προέρχεται από την οικονομική κρίση.

Ποια ήταν αυτά; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Κακά!

Το ισπανικό πιστωτικό ίδρυμα έβαλε ως εγγύηση τους δύο βιρτουόζους της στρογγυλής θεάς, ο οποίοι αποδεικνύεται πως παίζουν τρομερή μπάλα εντός, αλλά και… εκτός γηπέδου.

Η Bankia μπόρεσε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, επειδή είχε δανείσει 76,5 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για την αγορά των δύο ποδοσφαιριστών. 96 εκατομμύρια ευρώ είχε κοστίσει η απόκτηση του Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 60 του Κακά από τη Μίλαν.

Μέχρι την αποπληρωμή του δανείου που αναμένεται να γίνει το 2014, η τράπεζα διατηρεί την ψιλή κυριότητα των δύο παικτών.

Μάλιστα, αν η «Βασίλισσα» δεν καταφέρει να εξοφλήσει τα χρέη της και το ισπανικό πιστωτικό ίδρυμα δεν μπορέσει με τη σειρά του να αποπληρώσει το δάνειο, τότε τα δικαιώματα του Ρονάλντο και του κακά θα περάσουν στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Έτσι, καλό θα ήταν ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ να πάρει… μαθήματα προπονητικής από τον Ζοζέ Μουρίνιο, αφού θα έχει στο θησαυροφυλάκιό του δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v